Sport

10 danske atleter får særlig økonomisk støtte frem mod OL

Anna Emilie Møller og Fie Udby Erichsen er to ud af de 10 atleter, der får 146.000 kroner i stipendier frem mod OL i 2020. Scanpix

Danmarks Idrætsforbund har torsdag givet 10 danske atleter et stipendie på 146.000 kroner, der skal hjælpe dem frem mod OL i Tokyo.

10 danske atleter har torsdag fået tildelt et stipendie på et beløb svarende til 146.000 kroner. 

Det er den internationale olympiske komité, IOC, som står bag programmet Olympic Solidarity, der blandt andet støtter udvalgte atleter frem mod OL. Danmarks Idrætsforbund, DIF, har nu fået godkendt en IOC-ansøgning på stipendier til 10 danske atleter. 

De udvalgte atleter kan derfor se frem til at modtage op mod 146.000 kroner hver frem mod OL i Tokyo i 2020. Beløbet bliver løbende udbetalt, så længe de stadig har mulighed for at kvalificere sig til legene i den japanske hovedstad.

- Rigtig mange danske eliteatleter lever på en sten med få økonomiske ressourcer. En check på samlet set omkring 146.000 kroner gør derfor en kæmpe forskel og vil være med til at optimere forberedelserne frem mod OL i Tokyo 2020 for alle 10 atleter, siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold, i en pressemeddelelse fra DIF.

- I DIF er vi derfor rigtig glade for, at vi via IOC har fået mulighed for at hjælpe 10 danske atleter tættere på deres mål om OL-kvalifikation, siger han videre. 

Én af de udvalgte er roeren Fie Udby Erichsen, der hentede en sølvmedalje i singlesculler ved OL i 2012. Og hun glæder sig over, at Danmark også kan få støtte, selvom de traditionelt set har leveret store resultater i roning.

- Det er altid super med en økonomisk håndsrækning, og det her scholarship er et skridt på vejen til, at jeg ikke skal ud og finde en ekstra sponsor. Jeg synes generelt, det er et rigtig fint initiativ, siger roeren Fie Udby Erichsen, der er én af de 10 udvalgte atleter, til TV 2 SPORT.

- Det er jo et scholarship, som er til for de lande, som ikke har så mange midler i forhold til OL-ånden, og jeg synes da, det er fantastisk, at Danmark også kan få del i det. At det ikke bare er de lande, hvor vi tænker, at det er sekunda-lande i forhold til roning, så synes jeg også, det er rart, at jeg får lov til at være en del af det, siger 32-årige Fie Udby. 

Danmarks Idrætsforbund har udvalgt de 10 atleter sammen med Team Danmark, og her er der ikke kun kigget på muligheden for at kvalificere sig - men også muligheden for et topresultat. 

- Vi har tildelt de olympiske scholarships til nogle af de atleter, hvor pengene kommer til at gøre en forskel og i første omgang kan være forskellen på OL-kvalifikation vs. ’ikke-OL-kvalifikation’ og sidenhen forskellen på en midterplacering og en topplacering, siger Morten Rodtwitt.  

Herunder kan du se de 10 atleter, der får særlig økonomisk støtte frem mod OL i 2020. 

• Anna Emilie Møller, løb

• Janick Klausen, højdespring

• Maja Buskbjerg Jager, bueskydning

• Amalie Dideriksen, cykling

• Stine Nielsen, skydning

• Cathrine Dufour, dressur

• Fie Udby, roning

• Lin Ea Cenholt Christensen, sejlsport

• Viktor Bromer, svømning

• Andreas Schilling Andersen, triatlon