Sport

Succes udløser ekstra landstræner til orienteringsløbere

Kenneth Buch er ny dansk landstræner i orientering. Han deler ansvaret med Torbjørn Gasbjerg.

Det danske landshold i orientering har de seneste år haft stor succes ved både europa- og verdensmesterskaber, og i jagten på endnu mere metal, har Dansk Orienterings-Forbund valgt at tilknytte en ekstra landstræner.

Fra 1. november bliver Kenneth Buch således en af to landstrænere. Hans makker bliver den nuværende landstræner, Torbjørn Gasbjerg. Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at opruste på trænerfronten er taget på baggrund af, at VM-strukturen ændrer sig fra 2019.

Til den tid vil man kun løbe skovdistancer i ulige år, mens man vil løbe sprintdistancer i lige år.

Derfor er Kenneth Buch hentet med henblik på at sørge for topresultater på skovdistancerne, mens Torbjørn Gasbjerg får ansvaret på sprintdistancerne.

Kenneth Buch kommer fra et job som norsk landstræner. I løbet af fire år på den post vandt Norge 15 VM-medaljer.

- I Kenneth Buch er jeg sikker på, at vi har fundet en træner, der kan være med til at løfte vores løbere yderligere på skovdistancerne.

- Kenneth og Torbjørn er begge meget passionerede trænere, som altid arbejder målrettet og seriøst med løberne. Det er jeg ikke i tvivl om, at løberne kan mærke allerede fra første træning, siger sportschef i Dansk Orienterings-Forbund Lars Lindstrøm.

Ved VM tidligere på året blev det til tre danske medaljer. Maja Alm vandt kvindernes sprint og tog sølv på langdistancen, mens mixed-stafetten også snuppede sølvmedaljer.

Ved de tre verdensmesterskaber fra 2014-2016 vandt Danmark medaljer i 12 discipliner. Syv af dem var af guld.

I 2020 er Danmark vært for VM på sprintdistancen. Mesterskabet skal afholdes i Trekantområdet.