Sport

Her er alle vinderne fra 'Sport 2017'

Viktor Axelsen høstede tre priser ved Sport 2017. GIUSEPPE CACACE / Scanpix Denmark

Ved Sport 2017 i Herning blev Viktor Axelsen den helt store vinder, da han vandt Årets Sportsnavn, der betragtes som den største pris.

Sport 2017 blev næsten som en badmintonkamp for Viktor Axelsen. Han vandt og vandt og vandt.

Den danske badmintonspiller vandt både Årets Sportsnavn, BT Guld og årets jubelscene for sine præstationer i det forgangne år, hvor han blandt andet har vundet VM, sæsonfinalerne i Dubai og opnåede en plads som nummer ét på verdensranglisten.

Verdensetteren var ikke selv til stede i Boxen i Herning, da han i øjeblikket er i Indien, hvor han spiller holdkamp. Men han var med på en telefonforbindelse og kunne se, hvordan han blev tiljublet.

- Jeg er ked af, jeg ikke kunne være der i aften. Tak til BT og alle atleter, der har stemt. I så stærkt et felt af atleter, er jeg virkelig stolt over at have vundet. Tusinde tak, siger Viktor Axelsen direkte fra Indien.

Herunder kan du se samtlige vindere ved Sport 2017.

e-Boks, DIF og DR P4’s Danskernes Idrætspris:

FC Thy Piger: Fremtiden for pigefodbold i Midt- og Vestjylland blev sikret, da fem klubber fra regionen blev samlet til én stor fodboldklub. Klubben har nu langt over 100 medlemmer, der kan nyde godt af unikke træningsmuligheder.

- Meget få troede på, vi kunne overleve i mere end et år på grund af afstanden mellem byerne, og fordi det er et tiltag, der ikke er set før. Men nu står vi her i dag med den største anerkendelse i FC Thy, siger Heidi Graversen, der er holdleder i

BESTSELLERs Olympiske Håb:

Julius Johansen (cykelrytter) Suveræn i ungdoms VM – 18 år. Seks internationale medaljer i år.

- Tusind tak. Jeg er rigtig glad for at få de optimale rammer. Casper Jørgensen og mine forældre har altid støttet mig i tykt og tyndt.

BT Guld:

40 af landets støste sportsstjerner har stemt, og badmintonspilleren Viktor Axelsen er blevet kåret til vinderen af BT Guld, der er én af Danmarks ældste sportspriser. Danskeren vandt i løbet af året både VM, sæsonfinalerne og blev nummer ét på verdensranglisten. 

- Jeg er ked af, jeg ikke kunne være der i aften. Tak til BT og alle atleter, der har stemt. I så stærkt et felt af atleter, er jeg virkelig stolt over at have vundet. Tusinde tak, siger Viktor Axelsen direkte fra Indien.

Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris:

Kirsten Cornelius, der rektor på Falkonergårdens Gymnasium, har hjulpet unge talenter til både at tage en uddannelse og dyrke deres sport på samme tid, og derfor har hub vundet årets Talentpris.

- Tusinde tak. Det er en meget stor ære, og mange tak til både Team Danmark og Dansk Supermarked. Talentudvikling er ikke en individuel ting, det er en holdsport, så jeg skal dele den med alle undervisere, atleter og ikke mindst Team Danmark. De har været med til at støtte i situationer, hvor det ikke har altid har været lige nemt, siger Kirsten Cornelius.

Tryg Forsikring Årets Forbillede:

Kvindelandsholdets angriber Nadia Nadim er Årets Forbillede, fordi hun er et idol for mange unge drenge og piger over hele landet.

- Tusinde tak. Jeg er ufatteligt stolt. Tak for prisen. Jeg er stolt af, at jeg er i en position, hvor jeg kan inspirere, siger Nadia Nadim.

DIF og Nordea-fondens Fidusbamse:

Da Mikkel Madsen fra Sønderborg Sergeants, der spiller amerikansk fodbold, blev skadet, så han ikke selv kunne spille, valgte han i stedet at blive hjælpetræner for klubben og hjælpe sine holdkammerater. Nu har han vundet årets Fidusbamse og 100.000 kroner til en idrætsrejse med alle sine holdkammerater.

- Den betyder meget. Man kan opnå rigtig meget i sit liv, hvis man kæmper for det, siger Mikkel Madsen.

Kulturministerens Parasportspris:

Connie Hansen og Mansoor Siddiqi redifinerede kørestolsidrætten, da de opfandt og fik udbredt racerunning. Disciplinen er nu godkendt til de paralympiske lege, og derfor har de vundet Kulturministerens Parastorspris.

- Tusinde tak. Selve det at kunne komme fremad, er en af de største sejre i livet – en menneskerettighed. Hvis man har store fysiske udfordringer, så kan det virke helt umuligt, men hvis man får det rette udstyr kan man overraske over imponere, siger Connie Hansen.

Danske Spils Årets Jubelscener:

Seerne har stemt, og Årets Jubelscene gik til badmintonspilleren Viktor Axelsen, der fik prisen for sin jubel efter at have vundet VM i Glasgow efter en sejr over den femdobbelte verdensmester Lin Dan fra Kina.

Ørsted og DIF’s Årets Energibundt:

Årets Energibundt er Poul Syberg – eller Mr. GOG, som han også kaldes. Han har igennem mange år gjort en forskel for foreningslivet på Sydfyn, hvor han har været med til at udvikle talenter i håndboldklubben GOG.

Tusind tak, siger Poul Syberg kortfattet, inden han bliver lykønsket af landsholdsspillerne Lasse Svan Hansen, Niklas Landin, Niclas Kirkeløkke, Morten Olsen, Michael Damgaard og Mikkel Hansen samt landstræner Nikolaj Jacobsen.

Spillerforeningen og Hessel HiREs Årets Mandlige Fodboldspiller:

Christian Eriksen vandt prisen som 'Årets Mandlige Fodboldspiller' for fjerde gang. Dermed er han nu kun overgået af Brian Laudrup.

- Jeg er mega taknemmelig for at have vundet igen. Det kunne have været hele holdet, der havde vundet, og jeg glæder mig meget til 2018, hvor jeg både skal være far og spille VM.

Spillerforeningen og Hessel HiREs Årets Kvindelige Fodboldspiller:

Pernille Harder blev for tredje år i træk - og fjerde gang i alt - hædret som Årets Kvindelige Fodboldspiller.

- Det er en fed pris at modtage, når det er spillerne, der stemmer. Det betyder meget. Man kan vel sige, at det er den pris, der betyder mest, når det er dem, man spiller med og imod, der stemmer, siger Pernille Harder, der i år både har vundet det tyske mesterskab med VfL Wolfsburg og EM-sølv med Kvindelandsholdet.

Jyllands-Posten og DIF’s Årets Sportsnavn:

Viktor Axelsen vandt lørdag aften prisen som Årets Sportsnavn, der blev uddelt af Jyllands-Posten og DIF. Axelsens søster, Johanne, modtog prisen for ham.

- Jeg kunne ikke ønske mig en bedre person til at tage imod den pris.

Hall of Fame:

Tom Kristensen blev lørdag aften indlemmet i Sportens Hall of Fame. Han har vundet Le Mans ni gange. Tom Kristensen modtog prisen til et stående bifald fra salen.

- At blive optaget i Hall of Fame er det ypperste for en dansk idrætsudøver, sagde en berørt Tom Kristensen, der benyttede lejligheden til at sige tak til de mange fans, holdkammerater og venner som havde fået i løbet af sit liv og karriere.