Sport

Russisk OL-bronzevinder dropper høring i dopingsag

Alexander Krushelnitsky hævder, at han aldrig har benyttet sig af noget ulovligt præparat. MARTIN BUREAU / Ritzau Scanpix

Curlingspilleren Alexander Krushelnitsky dropper høring i CAS om hans positive dopingtest.

Den russiske curlingspiller Alexander Krushelnitsky har ikke tænkt sig at møde op for at give sin del af forklaringen på, at han under vinter-OL i Pyeongchang har afleveret en positiv dopingprøve.

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) afholder en høring i sagen torsdag, men den bronzevindende curlingspiller mener ikke, at han vil få noget ud af at forsvare sig selv.

- Efter at have studeret alle fordele og ulemper nøje har jeg besluttet mig for at droppe det. Jeg mener, en høring er nyttesløs på grund af de gældende regler, siger Alexander Krushelnitsky ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Alexander Krushelnitskys A- og B-prøve viste, at han har benyttet sig af den præstationsfremmende hjertemedicin meldonium, som har været på den forbudte liste siden 2016.

Tirsdag forklarede Krushelnitsky, at han aldrig har benyttet sig af forbudte stoffer, og at han i øvrigt tog kraftig afstand fra doping i sport.

Sagen kan ende med, at Alexander Krushelnitsky og dermed også makkeren Anastasia Bryzgalov bliver frataget OL-bronzemedaljerne i mixed curling.

I så fald vil nordmændene Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien få bronzemedaljerne i stedet.

Torsdagens CAS-høring er på dagsordenen i mange internationale medier, da den menes at få stor indflydelse på, hvorvidt de russiske OL-atleter kan benytte Ruslands flag under OL's afslutningsceremoni.

Under OL stiller de russiske atleter op under det olympiske flag.