Sport

Russisk OL-atlet erkender brug af doping

Nadezhda Sergeeva erkender brug af doping. ARND WIEGMANN / Ritzau Scanpix

Nadezjda Sergejeva afleverede en prøve med spor af det ulovlige stof trimetazidin.

Den russiske bobslædekører Nadezjda Sergejeva har erkendt, at hun har forbrudt sig mod reglerne om brug af doping.

Det skriver Den Internationale Sportsdomstol (CAS) i en pressemeddelelse.

I Sergejevas prøve var der spor af stoffet trimetazidin, der blandt andet bruges imod brystsmerter, og som er på listen af forbudte stoffer.

Hun afleverede prøven uden for konkurrence 18. februar. Hun var tidligere på ugen i aktion i bobslæden, hvor hendes tomandshold fik en 12.-plads. Men nu er hende og makkeren, Anastasia Kocherzhova, blevet diskvalificeret. Sergejeva er desuden blevet smidt helt ud af vinter-OL.

Rusland er udelukket som nation fra vinter-OL i Sydkorea i kølvandet på dopingsager, der går tilbage til det seneste vinter-OL i Sotji. 168 russiske atleter deltager dog ved legene i Sydkorea under neutralt flag.

Iførte sig uheldig t-shirt få dage før positiv dopingprøve

"I Don’t Do Doping".

Sådan stod der på russiske Nadezjda Sergeevas t-shirt. En t-shirt, som den olympiske bobslædekører viste sig frem i få dage før, hun afleverede den positive dopingprøve. Og hun må have følt sig overordentligt sikker på, at hun havde sit på det tørre.

Hun mente i hvert fald, at de russiske atleter, der på grund af systematiske dopingovertrædelser i hjemlandet optræder i IOC-dragter under indeværende lege, skulle have lov til at deltage til den afsluttende OL-ceremoni under eget flag.

- Hvis vi er her, og vi er rene, bør det være muligt for os at gå under vores eget flag, udtalte Sergejeva til Yahoo Sports.

Den anden positive prøve fra russisk atlet

Sergejevas positive prøve blev offentliggjort fredag og var den anden positive prøve fra en russisk udøver ved vinterlegene i Pyeongchang.

Tidligere blev den russiske curlingspiller Alexander Krushelnitsky taget for doping, og han måtte efterfølgende aflevere sin medalje.

Russerne deltager ved vinter-OL under olympisk flag, fordi Ruslands Olympiske Komité (NOC) officielt er udelukket.

Inden søndagens afslutningsceremoni skal Den Internationale Olympiske Komité (IOC) beslutte, om den officielle udelukkelse skal ophæves, så russerne får lov at bære russiske flag ved afskedsmarchen.