Astralis er klar til ny stor millionfinale

16x9
Lukas "gla1ve" Rossander fra Astralis. Foto: Kevin C. Cox / Scanpix Denmark

Det danske CS:GO-hold Astralis er klar til finalen ved ECS Season 5 Finals i London efter sejr over FaZe Clan, der har Finn ’Karrigan’ Andersen.

Det danske Counter Strike-hold Astralis er nummer et på verdensranglisten, og søndag eftermiddag viste de hvorfor.

I semifinalen ved ECS Season 5 Finals i London slog de holdet FaZe Clan, der har den tidligere Astralis-spiller Finn ’Karrigan’ Andersen på holdet, med 2-0.

Dermed har Astralis nu chancen for at tage en stor bid af præmiepuljen på 660.000 $. Vinderen af turneringen modtager nemlig en check på 250.000 $ - svarende til 1,584 millioner danske kroner. Taberne af finalen får 760.000 danske kroner.

Sidst, de to hold mødtes, var i den australske turnering 'IEM Sydney', hvor FaZe vandt kampe med 3-0.

Men siden har Astralis ikke tabt en eneste bane, og derfor kom de ind til opgøret med selvtilliden i top.

FaZe kom bedst fra start

Det var dog ikke til at se i den første bane, Train, som FaZe havde valgt. Her kom FaZe, der er nummer to på verdensranglisten, foran med 5-0. Føringen på fem runder var også det, der skilte de to hold ad, da der blev skiftet side ved stillingen 10-5 til FaZe.

De to hold fulgtes godt ad efter sidebyttet, men ved stillingen 10-14 til FaZe skruede Astralis op for tempoet og endte med at vinde banen med 16-14. Nicolai ’Device’ Reedtz skød flest modstandere for Astralis i runden med 25, mens Nikolai ’Niko’ Kovac skød 28 for FaZe.

Sikrede sejren på eget banevalg

Efter sejren i første bane skulle de to hold dyste i banen Inferno, som Astralis valgte før kampstart.

Det er en bane, som Astralis er utrolig gode på, og det viste de hele vejen igennem.

Holdet startede på terrorist-siden af banen, og her tog de ti runder, før de to hold byttede side ved stillingen 10-5.

Specielt Lukas ’Gla1ve’ Rossander var iøjefaldende flere gange. Blandt andet leverede han et fint spil, da Astralis var foran med 9-4.

Efter sidebyttet så Astralis flere gange ud til at tage for let på sagerne, og derfor kom FaZe i en periode tæt på Astralis. Men det danske team endte med at vinde banen – og dermed kampen – med 16-8.

I finalen venter holdet Liquid, der i deres semifinale slog NRG med 2-0. Den første bane, Inferno, vandt Liquid med 16-6, før de vandt den anden bane, Nuke, med 16-8.

Astralis 2-0 FaZe

Bane 1 ’Train’: 16-14

Bane 2 'Inferno': 16-8

Flest kills for Astralis: Nicolai 'Device' Reedtz (43K-28D)

Flest kills for FaZe: Ladislav ‘Guardian’ Kovács (48K-34D)