Sport

- Jeg ville bare gerne smadre hans ansigt, siger dartspiller efter VM-kamp

Dartspilleren James Wade overfuste sin modspiller under og efter en kamp ved verdensmesterskabet i dart.

Den engelske dartspiller James Wade reagerede voldsomt mod sin modspiller, japanske Seigo Asada, ved verdensmesterskaberne i dart og fortalte, at han ville gøre skade på ham i forbindelse med de to spilleres dartduel i 1/32-finalen ved VM i dart.

- Jeg blev ved med at give ham. Jeg ville bare ødelægge ham. Jeg ville bare gerne smadre hans ansigt. Det var ikke en fantastisk kamp, men jeg ville bare ødelægge ham, og så ville jeg gå videre. Det her var for min søn og for Storbritannien, sagde James Wade efter kampen til Sky Sports.

Bølgerne gik højt under kampen, og James Wade var presset og tydeligvis følelsesladet. Japanerens spil, der udfordrede den engelske europamester, som var det en rød klud i ansigtet på ham, fik James Wade til at fokusere mere på sin modstander end på at ramme bull's eye og triple 20.

Da han udlignede til 1-1 i sæt, kom han med et voldsomt udbrud direkte rettet mod sin modstander.

Ekspert håber, det var en fejl

Det har efterfølgende fået Sky Sports dartekspert Wayne Mardle til at beskrive europamesterens opførsel som helt ude af proportioner.

- Mener han, at han vil slå ham i ansigtet? Hvad mener han? Jeg er fuldstændig tabt for ord. Intemideringen, alt for aggressiv. Jeg håber, at han vågner op og tænker 'jeg har lavet en fejl her', siger han i Sky Sports studie efter kampen og understreger, at der ikke er plads til en sådan opførsel i dart.

I sidste ende vandt James Wade samlet med 3-2 i sæt, og det betyder, at han er videre til 1/16-finalerne. 

Torsdag har James Wade beklaget sin opførsel på Twitter.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at undskylde dybt for mine handlinger i aftes.

- Seigo Asada er en stor spiller og jeg vil gerne sige undskyld til ham og fans af PDC. Alle der har fulgt min professionelle karriere vil vide, at det her var meget ud af karakter for mig, og jeg er skuffet over mig selv og mine handlinger både på scenen og i mine interviews efter kampen.