Sport

19 sportsbegivenheder du ikke må gå glip af i 2019

Sportsåret 2019 er spækket med store sportsbegivenheder. Her får du hele overblikket.

Nytårsklokkerne har kun lige ringet det nye år ind, men der går ikke længe før de store sportsbegivenheder begynder.

Allerede i januar spiller de danske håndboldherrer VM på hjemmebane.

I løbet af 2019 er der også masser af spændende cykelløb, hvor de danske cykelryttere skal forsøge at levere lige så flotte resultater, som de gjorde i den forgangne sæson. 

Desuden byder året også på store badmintonturneringer, hvor de danske spillere blandt andet skal forsøge at vinde All England, mens det danske fodboldlandshold skal forsøge at følge op på et flot år, når Christian Eriksen og holdkammeraterne skal forsøge at kvalificere sig til den kommende EM-slutrunde. 

Her får du overblikket over de største sportsbegivenheder for 2019, så du har mulighed for at sætte kryds i din kalender. 

VM i håndbold for herrer i Danmark og Tyskland

 • 10. januar til 27. januar
De danske håndboldherrer skal forsøge at vinde medaljer, når der er VM på hjemmebane.

Mikkel Hansen, Niklas Landin og resten af de danske håndboldherrer har hjemmebanefordel, når det går løs ved VM lige om lidt. De danske kampe bliver spillet i Boxen i Herning med undtagelse af den første kamp, der spilles i Royal Arena i København. Forhåbningerne er, at holdet igen kan stå i en finale, som det er sket fem gange i løbet af de sidste ti års mesterskaber. Det har givet to EM-titler, men ved VM er de danske håndboldherrer aldrig trådt op på det øverste podietrin. 

Ved EM i 2014 spillede håndboldherrerne også på hjemmebane. Her stoppede håndboldfesten først i finalen, hvor Frankrig spillede vidunderligt håndbold og vandt. Men Nikolaj Jacobsens tropper er uden tvivl klar på at tage revanche og smitte hele Danmark med håndboldfeber.

VM i Cyklecross i Danmark

 • 2. februar til 3. februar

Rytterne i cyklecross skal overvinde diverse forhindringer.

Verdenseliten i cyklecross lægger vejen forbi Bogense på Fyn, og her bliver de formentlig godt mudret til. Godt nok kører de på veje, men de kører også på marker og stier med forhindringer og stigninger, der tvinger rytterne til at springe af og på cyklen. Det bliver akrobatister på cykler, der kæmper med syren siddende helt oppe i halsen. Det bliver drama, mudder, sand, hop og styrt. Det bliver underholdning. 

Super Bowl

 • 3. februar
Philadelphia Eagles' quarterback NIck Foles med Vince Lombardi-trofæet efter at han som reserve leverede varen i sidste års super bowl.

Verdens største endagsbegivenhed. Det er finalen, som alle spillere i NFL drømmer om at stå i. I USA sidder mere end 100 millioner klistret til skærmen og ser kampen, der bliver vist overalt i verden. En begivenhed, der også gør sig bemærket for ekstremt dyre tv-reklamer og nogle af de mest storslåede shows i pausen. Sidste år vandt Philadelphia Eagles over New England Patriots. De fleste spillere vil formentlig give deres højre arm og for at vinde en super bowl og få en mesterskabsring. 

All England

 • 6. marts til 10. marts

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen vandt All England i 2018.

Den mest prestigefulde turnering i badminton. Sidste år vandt Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i damedouble, og med de stolte danske traditioner er der grund til optimisme. De danske spillere hører til blandt verdenseliten, og der er gode muligheder for, at en eller flere ketcherekvilibrister kan træde op på sejrspodiets øverste trin.

Slutspil mænd og damer i håndbold

 • Begynder efter den 13. marts og 6. april
Kasper Søndergaard og holdkammeraterne håber på, at det kan blive til to mesterskaber i træk.

Både de mandlige og kvindelige håndboldspillere skal ud i slutspilskampe, hvor der altid er garanti for dramatik. Hos herrerne ser GOG og Aalborg ud til at være klar til at vælte sidste års mestre fra Skjern af tronen, mens Odense på kvindesiden har gjort rent bord indtil videre og virker opsatte på at hente guldet til Fyn. Men alt kan ske i slutspillet, hvor det bliver marginaler, der afgør kampene.

VM i Curling i Danmark

 • 16. marts til 24. marts

De danske curlingkvinder skal forsøge at vinde medaljer på hjemmebane.

Verdens 13 bedste kvindelige curlingnationer skal dyste om titlen som verdensmester i Silkeborg. Selvom det danske hold må nøjes med at indtage en rolle som outsider, så viste holdet senest ved OL i 2018, at der er grund til at tro på et godt resultat. Her blev det blandt andet til en sejr over Canada, der anses som en af topfavoritterne. 

Formel 1-sæsonen

 • 17. marts- 1. december
Magnussen endte i år på en niendeplads i VM-stillingen.

Kevin Magnussen kører endnu en sæson i motorsportens kongeklasse, når Formel 1-sæsonen skydes i gang i Australien. Danskeren skal træde speederen i bund i 21 løb, og der er meget at leve op til fra sidste sæson. Her slog han sin egen pointrekord og blev nummer ni samlet i kampen om verdensmesterskabet. Kevin Magnussen har haft sin plads hos Haas på plads i et godt stykke tid, så han har haft ro til at fokusere på at være helt klar fra sæsonens start.

Forårsklassikerne

 • 23. marts, 7. april, 14. april og 28. april

Michael Valgren vandt Amstel Gold Race og Omloop Het Neuwsblad i 2018.

Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix og Liége-Bastogne-Liége.

Med Michael Valgrens sejr i Amstel Gold Race og Mads Pedersens andenplads i Flandern Rundt sidste år er der store forhåbninger om endnu et dansk topresultatet i en af forårsklassikerne. Med sit skifte til Dimension Data bliver Michael Valgren enekaptajn på sit hold, hvor han formentlig får fuld opbakning til forårsklassikerne. Måske 2019 bliver året, hvor vi får den første danske vinder af et af cykelsportens fem monumenter siden 1997, hvor Rolf Sørensen vandt Flandern Rundt.

Fodboldlandsholdets EM-kvalifikation

 • Begynder den 26. marts
Christian Eriksen og resten af det danske fodboldlandshold har gode muligheder for at kvalificere sig til EM efter en god lodtrækning.

Det danske herrelandshold fik noget nær en ønskelodtrækning frem mod EM-slutrunden i 2020. Modstanderne hedder Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar i kvalifikationsgruppen, hvor de to bedste mandskaber kvalificerer sig direkte til EM. Slutrunden markerer EM-turneringens 60-års jubilæum, hvor København er udvalgt blandt de 12 værtsbyer. Danmark åbner VM-kvalifikationen mod Schweiz på udebane den 26. marts.

NBA Playoff

 • Starter 13. april
LeBron James bliver spændende at følge i slutspillet, hvis han og Los Angeles Lakers formår at kvalificere sig.

LeBron James er rykket til Los Angeles Lakers, og han er godt i gang med at føre holdet i slutspillet. Men i slutspillet venter de forsvarende mestres fra Golden State Warriors formentlig som en af de hårdeste modstandere. Den levende basketballlegende skal overpræstere, hvis han skal føre sit hold helt til tops. Han bliver dog ved med at overgå sig selv og slå rekorder. Så man ved aldrig, hvad der kan ske, når først det er slutspilstid.

VM i ishockey

 • 10. maj - 26. maj
Frans Nielsen jubler med holdkammeraterne ved VM på hjemmebane efter sin scoring til 1-0 i kampen mod Finland.

Danmark er endnu engang med blandt de allerbedste ishockeynationer. Kvartfinalen glippede på hjemmebane, hvor de danske ishelte ellers smeltede de danske hjerter med en sensationel sejr over Finland. VM bliver den helt store eksamen for den nye landstræner Heinz Ehlers, der er store forventninger til. Danskerne har med NHL-spillere på holdkortet etableret sig som en fast del i det øverste ishockeylag blandt de største nationer som Rusland, Canada og USA. Er de måske klar til at tage et skridt op, når VM bliver spillet i Slovakiet?

Champions League-finalen i fodbold

 • 1. juni
Mohamed Salahs skulderskade var noget af det mest omtalte efter finalen sidste år.

Årets største fodboldkamp. De seneste tre år er Real Madrid løbet med titlen. Kongeklubben er stadig med, efter at halvdelen af klubberne er blevet elimineret, og det nu er tid til 1/8-finalerne i foråret. De allerstørste klubber er med, og så er der mulighed for at få dansk deltagelse i finalen. Flere danskere er nemlig stadig med i turnerningen. Blandt andre Christian Eriksen og Thomas Delaney. Det er de største spillere i den største turnering. Sidste års finale bød på mål på Gareth Bales saksespark, Mohamed Salahs omdiskuterede skulderskade og to kæmpe drops af Liverpools målmand Loris Karius. Det er umuligt at sige, hvad vi kommer til at huske finalen i 2019 for, men der kommer uden tvivl højdepunkter, der bliver foreviget. 

Le Mans

 • 15. juni til 16. juni
Michael Christensen vandt Le Mans i GTE-Pro-klassen i 2018.

Det legendariske 24-timers løb Le Mans bliver igen kørt i den franske by med selv samme navn. Der er stolte danske traditioner, og selvom kongen af Le Mans, Tom Kristensen, ikke længere kører, så viste de danske kørere i 2018, at Le Mans rimer på dansk succes. Michael Christensen vandt i sin Porsche i GTE-Pro-klassen, og gad vide, om det ikke kunne blive til endnu mere dansk succes i 2019.

EM for U21-landsholdet i fodbold

 • 16. juni til 30. juni
Robert Skov og Rasmus Nissen fejrer en scoring under kvalifikationen.

De unge fodboldtalenter kvalificerede sig efter en god kvalifikation til EM-slutrunden, der spilles i Italien og San Marino. Med profiler som Dortmunds Jacob Bruun Larsen og FCK's Robert Skov rummer træner Niels Frederiksen hold masser af talent.

I gruppen skal de unge danskere møde Tyskland, Østrig og Serbien. 

 

Wimbledon

 • 1. juli til 14. juli
Caroline Wozniacki vandt en Grand Slam i 2018. Bliver 2019 året, hvor hun også vinder Wimbledon?

Quiet please. For det kræver fuld koncentration for Wozniacki, hvis hun skal til tops i den traditionsrige turnering i England. Wozniacki brød endelig sin Grand Slam-tørke i 2018. Kunne det være året, hvor hun også løfter Wimbledon-trofæet?

Tour de France

 • 6. juli til 28. juli

Jakob Fulgsang kommer i 19 til at være kaptajn for Astana i Touren.

Det er indbegrebet af sommer, når Fuglsang, Froome og den absolutte verdenselite inden for cykelsporten kører de franske landeveje tynde i det tre uger lange etapeløb. Du kan tabe løbet på et splitsekund, mens det kræver tre ugers marathonkamp at vinde det. Det er styrt, det er angreb, det er ikonisk. Verdens største cykelløb skuffer aldrig. 

VM i landevejscykling

 • 21. september til 29. september
Alejandro Valverde er forsvarende verdensmester.

I 2019 bliver VM i landevejscykling afholdt på en kupperet rute i Yorkshire i England. Ved sidste års VM i Innsbruck nåede Michael Valgren med sit angreb i finalen at få det danske cykelfolk til at drømme om en dansker i regnbuetrikoten. I stedet blev det den spanske veteran Alejandro Valverde, der løb med regnbuetrøjen i en alder af 38 år. Som noget helt nyt vil man ved VM i Yorkshire for første gang dyste i en holdtidskørsel, hvor mandlige og kvindelige ryttere kører sammen på nationale hold i en form for stafet

Denmark Open i badminton

 • 15. oktober til 20. oktober
Viktor Axelsen skal forsøge at komme helt til tops på hjemmebane i Danmark.

De største badmintonstjerner kommer til Danmark. Og de kan bare komme an. For Viktor Axelsen og de andre danske badmintonstjerner er klar til at byde dem op til dans, når der bliver smashet løs ved Denmark Open. I 2018 blev det ikke til en dansk titel på hjemmebane, men de danske spillere er med garanti opsat på, at det ikke skal gentage sig.

VM i håndbold for kvinder

 • 30. november til 15. december
Stine Jørgensen havde en urolig optakt til den seneste slutrunde med en skade. Næste år får hun forhåbentligt en bedre optakt.

Det blev til en skuffende 8. plads for den danske håndboldkvinder ved den seneste slutrunde. Men det blev til gengæld også til spilletid til flere unge talenter. Optakten var præget af uro på grund af en skade til landsholdets anfører Stine Jørgensen. Med en Stine Jørgensen i topform og med mere erfaring hos de unge talenter, så er der grund til at tro på, at det kan blive til mere end en 8. plads, når VM bliver spillet i Japan.