Sport

Tilfreds Anna Emilie Møller hyldes: En stor præstation, der vil give genlyd

Anna Emilie Møller var stærkt begejstret for sin præstation ved VM i Cross, hvor hun blev nummer 15.

Med et forpint ansigt kæmpede Anna Emilie Møller sig over stregen til en flot dansk placering som nummer 15 ved VM i Cross på hjemmebane.

- Det er fedt at løbe sådan et løb på hjemmebane, og jeg er virkelig tilfreds. Og jeg er stolt af at være dansker, siger Anna Emilie Møller, der også blev rost af TV 2 SPORTs løbeekspert Henrik Them:

- Det er en af de største præstationer, jeg har set af en dansk løber.

Det 21-årige løbetalent knyttede næven, da hun kunne konstatere, at hun var den hurtigste af alle de europæiske løbere.

- Jeg er virkelig tilfreds. Jeg tror, at jeg fik lagt fornuftigt ud. Men selvom jeg lagde fornuftigt ud, var det stadig mega hårdt hele vejen. Der var kun nogle få gange, hvor det gik lidt nedad, og man sådan rigtig kunne få pusten. Men der var slet ikke nogle flade stykker rigtigt, så man kunne slet ikke få flow. Men det var fedt, siger Anna Emilie Møller.

Måden, hun disponerede sit løb på, står også i skarp kontrast til seneste VM for to år siden, hvor hun kæmpede med at have kræfter helt til sidst.

- Når man sammenligner med for to år siden, hvor jeg blev nummer 69 og kollapsede på målstregen efter at have tabt 20 placeringer på sidste omgang. Så jeg er bare super tilfreds med, at jeg kunne holde den her placering og ligge nogenlunde stabilt hele vejen, siger hun.

Ekspert hylder Emilie Møller - kan blive europamester

Ifølge Henrik Them, der er TV 2 SPORTS løbeekspert, så er det en helt fantastisk præstation, Anna Emilie Møller præsterede på den 10 kilometer lange rute. På en meget hård rute løb hun i tiden 37 minutter og 51 sekunder.

- Hun løber simpelthen et løb, som jeg ikke troede var muligt for hende. Jeg troede, at hvis hun ramte dagen, så kunne hun komme i top 25, men hun bliver ti placeringer bedre.

- Hun løber et taktisk perfekt løb. Hun slår den tidligere europamester fra Irland, og hun slår hende klart. Hun bliver den bedste ikke-afrikanske løber. Det er et resultat, der vil give genlyd i hele løbeverdenen, siger han.

Samtidig er det også et resultat, der giver forhåbninger om at noget endnu større er på vej for den unge løber, der til dagligt træner i England.

- Vi har jo europamesterskabet senere på året, og med en bedrift som i dag der kan hun jo blive europamester. Det er jo det niveau, vi er på, siger Henrik Them.

Der er også anerkendende ord fra løbekollegaen Maja Alm.

- Det er helt vanvittigt, at man kan det der. Det er fandeme flot. Det tager jeg hatten af for. Det er misundelsesværdigt, at hun kan det, men også inspirerende. For jeg ved, at jeg på en god dag ikke er langt fra hende. Jeg er stolt af, at hun klarer det så godt, siger Maja Alm.

Det var kun løbere fra Etiopien, Kenya og Uganda, der sluttede foran den danske løber.