Sport

Magnus Carlsen i maratonkamp - havde problemer mod 14-årig tysker

Norske Magnus Carlsen havde store problemer, da han i klassisk skak besejrede det tyske stortalent Vincent Keymer, der blot er 14 år gammel.

6 timer og 42 minutter.

Så lang tid skulle den norske skakstjerne Magnus Carlsen bruge på at besejre den bare 14-årige tysker Vincent Keymer ved Grenke-turneringen i Karlsruhe.

Tyskeren, der betragtes som et af verdens største skaktalenter, havde undervejs overtaget mod den norske verdensmester, men måtte alligevel bukke under til sidst.

- Det bliver en bitter følelse i aften. Han (Vincent Keymer, red.) havde de positioner, som han kan lide. Han havde en god chance for at gøre noget helt historisk, siger ungarske Peter Leko, der er træner for den unge tysker, til skakmediet chess24.com.

Én af årsagerne til, at det ikke endte med tysk sejr skal findes i, at Vincent Keymer fik alvorlige problemer med tiden, hvor han efter 40 træk kun havde sekunder tilbage på uret, mens Magnus Carlsen havde en halv time at råde over.

Det betød, at Keymer var nødsaget til at bygge tiden op med hurtigt spil, og det resulterede altså i, at overtaget tippede til Carlsens favør.

Selv om kampen reelt set var afgjort efter 60 træk, så kæmpede tyskeren bravt videre, og først efter 81 træk måtte han kapitulere.

Lørdagens sejr betyder, at Magnus Carlsen nu er ubesejret i 51 partier i træk i klassisk skak. Det er nordmandens længste sejrsstime i karrieren.