Sport

Van der Vaart vandt debutkamp i første dartturnering

Den tidligere fodboldspiller Rafael van der Vaart fik en perfekt start på sin dartkarriere, da han vandt sin første kamp ved Denmark Open.

Rafael van der Vaart lagde sidste år fodboldstøvlerne på hylden og har nu i stedet kastet sig over dartspilene.

Hollænderen fik lørdag sin officielle debut som dartspiller ved Denmark Open i Esbjerg, og Rafael van der Vaart kunne ikke ønske sig en bedre start på sin nye karriere, da han besejrede Thomas Andersen med 4-2 i første runde.

Glæden var dog kort for den tidligere Tottenham- og Real Madrid-spiller, der i anden runde tabte 4-0 til Mogens Christensen.

Rafael van der Vaart har muligheden for at forbedre præstationen allerede søndag, når Denmark Masters spilles. Her skal han møde Per Laursen i første runde.

Denmark Masters finder ligesom Denmark Open også sted i Esbjerg, hvor van der Vaart til daglig bor sammen med sin kæreste Estavana Polman, der spiller håndbold for Team Esbjerg.

Fernando van der Vaart, der er bror til Rafael van der Vaart, stiller også op i de danske turneringer, ligesom han også gjorde sidste år.

Rafael van der Vaart stoppede sin fodboldkarriere sidste år efter ophold i både FC Midtjylland og Esbjerg. Hollænderen spillede i alt 109 landskampe for sit land og var blandt med til at repræsentere Holland i VM-finalen i 2010, hvor det blev til et nederlag mod Spanien.