Sport

Tårerne trillede, da dansk par stoppede karrieren med 10. VM-guld

Lørdag aften fik det danske dansepar Bjørn Bitsch og Ashli Williamson den perfekte afslutning på karrieren, da de vandt VM i 10-dans i Portugal.

En perfekt afslutning.

Det er, hvad danseparret Bjørn Bitsch og Ashli Williamson har fået på karrieren. Lørdag aften stillede danskerne således danseskoene på hylden, efter de ved VM i 10-dans i Portugal kunne lade sig hylde som verdensmester for intet mindre end 10. gang.

- Det kan ikke slutte bedre. At stå med sit 10. verdensmesterskab og slå sin egen rekord. Thats it. Det er prikken over i'et, siger Bjørn Bitsch med hjælp fra Ashli Williamson.

På forhånd havde det danske par meldt ud, at det altoverskyggende mål var at slutte karrieren på toppen, og i finalen var der da heller ikke den store tvivl om, at netop det ville ske.

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson var ganske suveræne i finalen, hvor de vandt syv ud af de ti danse. En triumf, der i minutterne efter var svær at sætte ord på.

- Det har lige ramt mig. Wow. Det er svært at tænke på, at vi ikke skal opleve alle de her fantastiske oplevelser mere. Men det er fedt, siger Ashli Williamson til TV 2 SPORT.

Da jeg gik på gulvet efter den første runde, der trillede tårerne ned ad kinderne på mig

Bjørn Bitsch

På gulvet i Portugal var det ikke kun VM-guldet, der blev fejret. Arrangørerne havde også planlagt en hyldest af det danske par, hvor de i en video havde fundet nogle af de største øjeblikke fra en storslået karriere.

- Det var totalt fedt. Virkelig fedt. Jeg er en lille smule tom for ord, siger Bjørn Bitsch.

Også i 2018 strøg det danske par til tops ved VM i 10-dans, hvor der danses fem latindanse og fem standarddanse.

Tårerne trillede før finalen

Allerede i slutningen af oktober meddelte 35-årige Bjørn Bitsch og 34-årige Ashli Williamson, der udover at være par på gulvet også danner par privat, at deres 17 år lange karriere ville nå en ende ved lørdagens VM i 10-dans.

På det tidspunkt havde Bjørn Bitsch og Ashli Williamson noteret sig for otte gange VM-guld og titlen som verdens mest vindende dansepar. Den titel er de seneste uger blevet cementeret yderligere, da de først vandt VM i showdance og altså lørdag genvandt verdensmesterskabet i 10-dans.

- Da jeg gik på gulvet efter den første runde, der trillede tårerne ned ad kinderne på mig. Jeg var fuldstændig blown away. Jeg tænkte: "Fuck, det er sidste turnering". Så jeg skulle lige tage mig sammen. Det er VM, så jeg skulle være på igen. Men tårerne kom igen, siger Bjørn Bitsch.

- Der er så meget glæde, fordi vi vandt. Jeg vil ikke sige trist, men bare det der med, at kapitlet er slut. Vi har haft det så fedt de sidste mange år, siger Ashli Williamson.

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson vil også i fremtiden forblive i dansemiljøet, hvor de vil dele ud af erfaringen i både træningslokalet og ved dommerbordet.