Sport

Mangedobbelt verdensmester storroser dansk stjerne efter rekordkamp

Den mangedobbelte tidligere verdensmester Raymond Ceulemans var fuld af beundring over Dion Nelin, der spillede en pragtkamp ved VM

Se Dion Nelins ottendelsfinale på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fredag fra klokken 12.

Danske Dion Nelin var mål for flere flotte ord, da han i et brag af en kamp spillede sig videre ved VM i trebande carambole i går. Nogle af dem kom fra en af sportens legender, der tror på et stort dansk resultat.

- Jeg har sagt det før: Han kan blive verdensmester. Måske er det muligt i år, lød det fra belgiske Reymond Ceulemans, der i løbet af sin aktive karriere blandt andet vandt 35 verdensmesterskaber, 48 europæiske titler.

TREBANDE CARAMBOLE

Trebande carambole er en disciplin inden for billard.

Det spilles på et billardbord uden huller. Spillet indeholder tre baller.

Hver spiller har én ball. Med sin ball scorer man point ved at ramme modstanderens ball, og den sidste ball på bordet. I samme stød skal man have ramt tre bander – deraf navnet.

De tre bander skal rammes, inden den sidste ball.

Ceulemans overværede gårsdagens opgør mellem Nelin og hans koreanske modstander, J. H. Cho. En tæt kamp, som endte med et historisk højt pointgennemsnit. Og da den skulle afgøres i forlængelse, kunne danskeren til sidst jublende springe op af stolen, da hans modstander missede sit sidste forsøg.

- Det var en utrolig kamp, for begge spillere spillede så godt. Jeg har aldrig set en kamp som denne. Det var så flot en kamp. Så spændende for dem, der så den. Nogle gange ser man en spiller spille med et gennemsnit på tre eller mere alene. Men her spillede begge sådan. Utroligt, siger den mangedobbelte tidligere verdensmester og sender flere rosende ord mod den danske spiller

- Det var virkelig en fantastisk kamp fra Dion Nelin. Han er stærk nok til at slå alle. Han har muligheden for at slå alle. Men han har også brug for det rette moment og en lille smule held. Sådan er det i sport, lyder legendens vurdering.

Dion Nelin har tidligere været tæt på guldet ved VM, da han blev nummer to i 2003. Selv er han godt tilfreds med det spil, han leverede i rekordkampen i går.

- Jeg spillede rigtig godt, og havde god fokus på i dag. Han er rigtig dygtig, og jeg holdt hovedet koldt til sidst, og det gik bare som det kunne gå. Jeg finder et rigtig godt fokus i dag. Jeg koncentrerer mig om billard i stedet for lyset og i stedet for alt muligt andet. Og det er nogle gange det, jeg mangler i de svære situationer. Men i dag var den der altså bare, og jeg var rigtig, rigtig god. Det var dejligt, sagde den danske billardspiller efter kampen.

Kan få revanche i ottendedelsfinalen

Skal Nelin gå hele vejen, skal han først slå tyskeren Martin Horn, som venter i ottendedelsfinalen.

De to har allerede mødtes i turneringen, hvor det blev til et dansk nederlag. Derfor håber danskeren at kunne hæve sit niveau i forhold til deres første møde.

- Vi var begge gået videre fra puljen, og så var det måske lidt svært at sætte sig op og fokusere og koncentrere sig. Men det bliver noget andet i den her kamp. Det bliver knald eller fald. Så det bliver en helt anden kamp.

Ottendedelsfinalen mellem Nelin og Horn bliver spillet fredag kan følges fredag klokken 12 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.