Sport

Kvindelig dartspiller hyldes af mandlige kolleger for historisk sejr - hun er så kold, siger dansker

Fallon Sherrock er som den første kvinde nogensinde videre til anden runde ved PDC World Dart Championship. Lørdag aften møder hun verdens nummer 11.

- Jeg var målløs og overvældet. Jeg kan stadig ikke beskrive, hvor glad jeg var, og hvad jeg følte.

Sådan siger den kvindelige engelske dartspiller Fallon Sherrock i et interview dagen efter hendes sejr ved PDC World Dart Championship, der betragtes som VM i dart.

Sejren over Ted Evetts med 3-2 i sæt var historisk, for det var første gang, at en kvinde spillede sig videre fra første runde.

Sejren har vakt stor opsigt - ikke mindst hos en lang række mandlige dartstjerner. Men samtidig fortæller den 25-årige dartspiller, at hun er vant til nedladende kommentarer på de sociale medier omkring hendes køn i en typisk mandsdomineret sport.

Og kommentarerne handler mest om hendes evner foran dartskiven.

- Jeg får kommentarer som, "en kvinde kommer aldrig til at slå en mand", og "du har ikke en chance", lyder det fra Fallon Sherrock.

Sejren vil i udlandet give stor respekt for kvindelige dartspillere. Mange mænd vil komme i problemer mod de ti bedste kvindelige spillere

Ann-Louise Peters, tidligere dobbelt VM-bronzevinder i dart

Kold som is

Den tidligere danske dartspiller Ann-Louise Peters vandt bronze i både 2013 og 2016 ved VM, der dog ikke skal forveksles med PDC World Dart Championship.

Hun kalder Fallon Sherrocks sejr for "en stor præstation".

- Det er flot, og det er historieskrivning. Men at det lige skulle være hende, det er tilfældigt. For det kunne ligeså godt have været en af de andre dygtige kvindelige dartspillere, siger Ann-Louise Peters til TV 2 SPORT.

Hun mener, at det langtfra vil være sidste gang, at en kvinde vinder en kamp ved VM i dart. For de bedste kvinder er meget dedikeret til dartsporten og træner hårdt for at kvalificere sig til hovedrunden med deltagelse af de 96 bedste dartspillere i verden.

- Sejren vil i udlandet give stor respekt for kvindelige dartspillere. Mange mænd vil komme i problemer mod de ti bedste kvindelige spillere, mener Ann-Louise Peters.

Hun har mødt Fallon Sherrock tre gange foran dartskiven med to sejre til englænderen som resultat.

Ann-Louise Peters fremhæver især Fallon Sherrocks evne til at koncentrere sig under en kamp.

- Hun er så kold og kan lukke meget ude, lyder vurderingen fra den tidligere danske dartspiller, der håber, at englænderen kan spille sig videre i turneringen.

Hyldes af stjernerne

Fallon Sherrocks opsigtsvækkende sejr har medført stor anerkendelse fra flere af dartspillets største mandlige stjerner.

Phil Taylor, der vandt PDC World Dart Championship intet mindre end 16 gange i sin karriere, kalder på Twitter præstationen for "fantastisk" og godt for dartspillet.

Australske Simon Whitlock hylder ligeledes Fallon Sherrock for hendes flotte præstation og skriver "godt spillet".

Engelske Wayne Mardle, der fire gange stod i semifinalen ved PDC World Dart Championship, men som nu er pensioneret, flyder også over med lovord om Fallons præstation.

- Hvilken dag for Fallon Sherrock! Hvilken dag for dart! Hvilken dag for kvinders sport! Hvilken dag for sport!, lyder det.

Motivationen i top

Fallon Sherrock er kun den femte kvinde, der deltager i PDC World Dart Championship, der spilles i Alexandra Palace i London.

I dette års turnering tabte den anden kvinde i turneringen, japanske Mikuru Suzuki, søndag med 2-3 i sæt til James Richardson.

Men japanerens nederlag var med til at motivere den 25-årige Fallon Sherrock endnu mere. Det siger hun til BBC.

- Hun var så tæt på. Jeg skreg foran tv'et og heppede på hende. Det var ærgerligt, hun ikke formåede at vinde, siger den engelske dartspiller.

En kvinde med selvtillid

Med sejren tirsdag aften er Fallon Sherrock videre til anden runde ved PDC World Dart Championship. Her møder hun lørdag aften den 47-årige østriger Mensur Suljovic, der ligger nummer 11 på verdensranglisten.

En kamp som Fallon Sherrock har set frem til længe, siger hun til BBC.

- Da jeg så lodtrækningen, var jeg fast besluttet på at vinde min første runde, fordi jeg virkelig gerne ville spille mod ham (Mensur Suljovic, red.).

- Hvis jeg kan følge med de mandlige spillere og ramme doublerne, hvem siger så, at jeg ikke kan vinde VM? lyder det selvsikkert fra Fallon Sherrock.

Fallon Sherrock vandt i øvrigt Denmark Open i år.