Sport

Disse sportsstjerner har tjent mest i det seneste årti

Lionel Messi tjente mest i 2019, men han topper ikke listen over de bedst betalte sportsudøvere fra 2010 og til i dag.

Før dette årti var golfstjernen Tiger Woods den eneste sportsudøver, der havde prøvet at tjene mere end en halv milliard kroner på et år.

Sådan er det bestemt ikke længere.

Fra 2010 til 2019 har verdens ti mest indtjeneste sportsstjerner hævet 40,86 milliarder kroner til sammen ifølge en opgørelse fra Forbes. Mediet har baseret udregningerne på løn, præmiepenge, bonusser, sponsoraftaler, indkomst via ophavsret og løn for at deltage i aktiviteter uden for sporten.

Årtiets liste består udelukkende af mænd, og tennisspilleren Serena Williams er den eneste kvinde i top-40 med en indtjening på knap 1,5 milliard kroner.

Ingen football-, baseball- eller ishockey-spillere har fundet vej til listen, der til gengæld består af flere boksere, basketballspillere og fodboldspillere.

10. Lewis Hamilton (Formel 1): 2,68 milliarder kroner

- Den seksdobbelte verdensmester er den mest omsættelige atlet i motorsport og høster derfor også den største løncheck.

9. Kevin Durant (Basketball): 2,85 milliarder kroner

- I løbet af det seneste årti er basketballspillerens løn og sponsoraftaler steget med over 400 procent.

8. Manny Pacquiao (Boksning): 2,91 milliarder kroner

- Bokserens 25 pay per view-kampe har genereret over 20 millioner køb og i alt omkring 8,7 milliarder kroner i indtjening.

7. Phil Mickelson (Golf): 3,22 milliarder kroner

- Golfspilleren høstede sin hidtil største præmiesum i 2018, hvor han besejrede rivalen Tiger Woods i en opvisningskamp og vandt lidt over 60 millioner kroner.

6. Tiger Woods (Golf): 4,12 milliarder kroner

- Woods spillede gennemsnitligt kun ti PGA-turneringer om året gennem det seneste årti, men hans sponsoraftaler har stadig været blandt de mest lukrative overhovedet.

5. Roger Federer (Tennis): 4,27 milliarder kroner

- Den 38-årige tennisstjerne er i sin karrieres efterår, men hans indtjening forbliver høj, efter han indgik en 10-årig aftale med Uniqlo i 2018 til en værdi af to milliarder kroner.

4. LeBron James (Basketball): 4,55 milliarder kroner

- I sine første 16 år i NBA har superstjernen tjent mere end dobbelt så meget på sine sponsoraftaler, som han har på sine lønninger, der ellers ligger på samlet set 1,8 milliarder kroner.

3. Lionel Messi (Fodbold): 5,02 milliarder kroner

- Argentinerens løn i Barcelona i 2019 lyder på 616 millioner kroner, hvilket gør ham til den højest betalte sportsudøver på tværs af alle sportsgrene i ren løn. Samlet set har fodboldstjernen høstet over 850 millioner kroner i de seneste tolv måneder.

2. Cristiano Ronaldo (Fodbold): 5,35 milliarder kroner

- Ronaldos sponsorer får meget gavn af hans enorme mængde følgere på sociale medier, hvor han er blandt de mest fulgte personer i hele verden.

1. Floyd Mayweather (Boksning): 6,13 milliarder kroner

- Bokseren tjente i alt mere end 3,35 milliarder kroner på sine to kampe mod Manny Pacquiao og Conor McGregor i henholdsvis 2015 og 2017.