Sport

Savner du også sporten? Her er de største, danske øjeblikke i 2020

Der var masser af store danske sportsøjeblikke i 2020, inden alt blev sat på pause på grund af coronaviruspandemien. Vi har samlet de største her.

Den nye coronavirus har sendt sporten og resten af verden til tælling i øjeblikket.

Men selvom vi kun er nået til marts i det her kalenderår, har der allerede været masser af store sportsøjeblikke set med danske briller.

De første par måneder af 2020 bød på alt lige fra store triumfer og verdensrekorder til opsigtsvækkende klubskifter og karrierestop.

Caroline Wozniacki stopper karrieren (24. januar)

I december meddelte Caroline Wozniacki, at Australian Open i januar blev hendes sidste turnering.

Da tennisstjernen måtte se sig slået i tredje runde af turneringen, var det derfor ikke kun et farvel til Australian Open, men også et farvel til en imponerende tenniskarriere.

Danmarks mest succesfulde tennisspiller gennem tiderne stoppede det hele samme sted, hvor hun i januar 2018 opnåede karrierens største triumf med en Grand Slam-titel.

I løbet af sin karriere var hun nummer et på verdensranglisten i hele 71 uger.

Christian Eriksen skifter til Inter (28. januar)

På en af transfervinduets sidste dage faldt det endelig på plads for Christian Eriksen. Danskeren ville ikke forlænge sin kontrakt med engelske Tottenham, og længe havde adskillige storklubber været nævnt som bejlere til den danske midtbanekreatør.

Det blev den italienske storklub Inter, der kunne præsentere ham.

Herunder kan du se højdepunkter fra Christian Eriksens debut i den blå og sorte Inter-trøje.

Romelu Lukaku indkasserede to gange i Inters opgør mod Udinese, hvor Christian Eriksen for første gang kom på banen i Serie A. Video: Louise Lind

Sarah Mahfoud bliver verdensmester (2. februar)

Med en overbevisende sejr over argentinske Brenda Karen Carabajal blev Sarah Mahfoud verdensmester i fjervægt hos det store forbund IBF, International Boxing Federation

Op til kampen havde danskeren fået en ny træner og skiftet stil. Hun havde tillagt sig en helt ny "amerikansk" stil, og konditionen virkede markant forbedret. Og da kampen var slut, var der ingen i tvivl om udfaldet. Med alle tre dommerstemmer vandt hun sikkert på point.

30-årige Sarah Mafoud har vundet alle sine 10 kampe som professionel.

Dobbelt dansk EM-guld i badminton (16. februar)

Både de danske badmintonherrer og de danske badmintondamer kunne strække armene i vejret og fejre EM-guld den samme dag.

De danske badmintonherrer vandt EM for ottende gang i træk med en sikker finalesejr på 3-0 i kampe over Holland.

På kvindesiden blev det til en sejr på 3-1 i kampe over Tyskland, og så sikrede de danske badmintonkvinder det fjerde EM-guld i træk.

Danmarks badmintonkvinder vinder EM for hold med en finalesejr på 3-1 over Tyskland. Video: Malthe Henriksen

Martin Braithwaite skifter til FC Barcelona (20. februar)

Det er måske den mest opsigtsvækkende og overraskende transfer nogensinde for en dansker.

FC Barcelona kæmpede med skader til flere af den spanske storklubs stjernespillere. Helt ekstraordinært fik de derfor lov til at hente en erstatning til klubben af det spanske fodboldforbund.

Det skulle dog være en spiller fra en spansk klub, og det valg faldt på danske Martin Braithwaite, der skiftede fra bundklubben Leganes til de spanske mestre.

I sin debut fik han omkring 20 minutter, og her fik han uddelt kram til Messi og de andre holdkammerater, efter at han havde været involveret i to scoringer.

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite fik 20 minutter i sin debut for FC Barcelona, og han lagde op til Lionel Messis fjerde mål i kampen. Video: Mathias Holmelin Eskelund Madsen

Jakob Fuglsang vinder Ruta del Sol (23. februar)

For andet år i træk vandt den danske cykeldarling det sydspanske etapeløb Ruta del Sol samlet.

Undervejs blev det til to etapesejre og to andenpladser for den danske cykelrytter, der var helt suveræn i det samlede klassement.

Næsten et helt minut havde han ned til den nærmeste konkurrent, da løbet var slut.

Her kan du se, hvordan det blev fejret.

Dobbelt dansk badmintonguld ved Spain Masters (23. februar)

Både Viktor Axelsen og herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup spiller sig hele vejen til tops ved Spain Masters.

I begge finaler vinder danskerne overbevisende i to sæt.

Mens Viktor Axelsen vinder Spain Masters for andet år i træk, er det første gang i karrieren, at Kim Astrup og Anders Skaarup vinder turneringen - og det blev fejret behørigt.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen vandt Super 300-turneringen Spain Masters med 21-17, 21-19 mod Lee Yang og Wang Chi-Lin fra Taiwan. Video: Louise Lind

Verdensrekorder og VM-guld i 4.000 meter holdforfølgelse (27. februar)

Ved VM i banecykling i Berlin skulle det danske hold i 4.000 meter holdforfølgelse ikke bruge lang tid på at markere sig.

Allerede i det indledende løb satte Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen konkurrenterne til vægs og satte verdensrekord.

I finalen var de igen suveræne og sikrede sig VM-guld - naturligvis med endnu en verdensrekord.

Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen blev verdensmester i 4000 meter holdforfølgelsesløb og forbedrede verdensrekorden markant. Video: TV 2 SPORT

VM-guld i parløb (1. marts)

Lasse Norman Hansen havde knap nok fået armene ned efter sin triumf i holdforfølgelsesløb, inden han igen skulle på podiet for at hyldes som verdensmester. Denne gang i parløb sammen med Michael Mørkøv.

Op til løbet havde der været stor tvivl om, hvorvidt Michael Mørkøv kunne stille op, fordi han havde deltaget i et cykelløb, der var blevet ramt af coronavirus.

Efter en masse virvar fik han lov til at stille op, og så vandt de to danskere VM-guld i en af de mest overlegne præstationer, der nogensinde er set ved et parløb.

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv var urørlige, da de sikrede sig VM-guld i parløb. Danskerne vandt med hele 29 point ned til New Zealand på andenpladsen. Video: TV 2 SPORT

Jesper Jensen bliver dansk landstræner (2. marts)

Efter knap to måneder uden en kvindelandstræner kunne Dansk Håndbold Forbund præsentere Jesper Jensen som Klavs Bruun Jørgensens afløser.

Dansk Håndbold Forbund havde taget sig god tid med at vælge en ny landstræner, og flere kandidater havde været til samtaler. Men valget faldt i sidste ende på Jesper Jensen.

Han fortsætter sideløbende som klubtræner for Team Esbjerg. Med sig ved sin side på landsholdet har han Lars Jørgensen, der skal være fuldtidsansat assistenttræner.

Søren Kragh Andersen vinder enkeltstart i Paris-Nice (11. marts)

Den danske rytter fra Team Sunweb brugte 18 minutter og 51 sekunder på at tilbagelægge 15,1 kilometers enkeltstart ved Paris-Nice.

Dermed kunne han lade sig hylde for etapesejren i det prestigefulde løb.

Også danske Kasper Asgreen leverede en flot præstation på enkeltstarten og sørgede for hele to danskere i top 3.

Viktor Axelsen vinder All England (15. marts)

En tydeligt rørt Viktor Axelsen kunne ikke holde tårerne tilbage, da hans drengedrøm om at vinde All England gik i opfyldelse.

I semifinalen var han ude i et sandt drama, men i finalen var der ingen tvivl om udfaldet, og så kunne en overbevisende Viktor Axelsen juble ved at tage trøjen over hovedet og flashe sin veltrænede overkrop med to stykker tape på sine brystvorter i en ikonisk jubelscene.

Viktor Axelsens sejr var den første danske triumf i herresingle ved All England i 20 år.

Viktor Axelsen vinder All England-finalen over taiwanesiske Chou Tien Chen i to sæt. Video: TV 2 SPORT