Sport

Sort uheld for utilfreds Magnus Carlsen: - Det er jo helt absurd

Magnus Carlsen vandt søndag onlineturneringen Steinitz Memorial. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Farven på brikkerne har på det seneste haft stor betydning for nordmandens spil på skakbrættet.

For skakspillere er det ikke sort-hvidt, hvilke 16 brikker de begynder et spil med.

Det har den forsvarende verdensmester i almindelig skak, hurtigskak og lynskak, Magnus Carlsen, måtte konstatere.

Efter han lørdag vandt lynskak-turneringen Steinitz Memorial i en dyst mod russiske Daniil Dubov, gav han udtryk for nogle frustrationer undervejs.

En af de ting, han påpegede, var de sorte skakbrikker. Som han også havde problemer med i sin egen turnering Magnus Invitational for nylig.

På grund af situationen med coronavirussen foregår turneringerne primært online. Det er her, at de sorte brikker modsat de hvide for alvor udvikler sig til at blive et problem for Carlsen.

- Jeg ved ikke, hvad det er. Jeg formår tydeligvis ikke at forsvare mig. Jeg får lidt negative tanker, når jeg begynder at stå dårligt. Men i de fleste hvide partier har jeg stået godt fra start til slut. Det er frustrerende, for hvis jeg bare havde spillet okay med sort, så havde jeg klaret det ret godt, siger han ifølge NRK til TV 2 Norge.

Statistikkerne bakker frustrationerne op. Med hvide brikker vandt han syv ud af ni lynskakpartier. Da han startede med sorte brikker, blev det til to sejre ud af lige så mange partier.

- Det er en rimelig stor forskel. Det er jo helt absurd. Hvid og sort skal ikke have så meget at sige i lynskakpartier, så det hænger ikke sammen, siger det norske skakgeni.

I denne uge begynder Rapid Challenge, som er en del af 29-årige Carlsens online Grand Slam-tour.