Sport

Musen blev offer for Magnus Carlsens vrede efter 'grusomt spil'

Nordmandens mus får et ordenligt slag i bordet. Screendump/TV 2 Norge

Andendagen af skakturneringen Rapid Challenge blev en skidt en af slagsen for Magnus Carlsen, der løb ind i to nederlag.

Skakgeniet og verdensmesteren Magnus Carlsen startede tirsdag som fyr og flamme i online-skakturneringen Rapid Challenge, men onsdag havde nordmanden svært ved at følge op på det høje niveau.

I fire partier blev det blot til en enkelt sejr, mens han også måtte notere et remis og to nederlag. Det betyder, Carlsen har mistet sin førsteplads og lige nu indtager tredjepladsen med ét point op til Hikaru Nakamura og Sergey Karjakin.

Frustrationerne var da heller ikke til at skjule for den norske verdensmester, da han måtte erkende, at han havde tabt til kinesiske Yangyi Yu. Computermusen blev hamret hårdt i bordet, inden han forlod rummet.

- Jeg er virkelig forbandet over at have spillet så dårligt. Hele den gode følelse af at have spillet så godt tirsdag er væk nu. Sådan er det, sagde Carlsen til TV 2 Norge, hvor man også kan se ham slå musen i bordet.

'Det var grusomt'

Nederlaget til kineseren var ifølge Carlsen med til at sætte sit præg på en skidt dag, hvor han blot opnåede 1,5 af 4 mulige point.

- Jeg blev pludselig lidt usikker. Det er nonsens. Jeg havde chancen for at vinde, men jeg begyndte at være presset med tiden, og han havde stor aktivitet på brættet. Derfor blev jeg sur, fordi jeg kunne vinde. Det var grusomt. Det satte lidt tonen for resten af dagen, og jeg kom mig aldrig over det, lød det fra nordmanden.

Han formåede dog at slå en anden kineser, inden han tabte til Jan-Krzysztof Duda fra Polen og til sidst sluttede dagen med et remis. De to partier blev tabt med sorte brikker, og det underbygger historien om, at Magnus Carlsen for tiden har det svært med de sorte skakbrikker.

Trods en skidt dag på skakkontoret ligger Carlsen stadig lunt i svinget til at spille sig videre til en kvartfinale, selvom han næppe kan tillade sig at spille på samme niveau torsdag, når de otte kvartfinalister skal findes.

I alt er 12 spillere med i turneringen, og nordmanden har ét point ned til niendepladsen, der kan sende ham ud.

Vinderen af det hele kan stikke lidt over 300.000 danske kroner i lommen.