Sport

Har ikke talt sammen siden skandale - i aften mødes de i VM-finalen

Gerwyn Price og Gary Anderson spillede i 2018 en meget betændt finale. I aften mødes de to igen. Denne gang i VM-finalen.

Buh-lydene begynder at sprede sig i hallen. De er alle rettet mod én mand. Gerwyn Price.

Det, han lige har gjort, er højst usædvanligt i dart. En gentlemansport. Man kaster sine pile, henter dem igen og træder til side. Lader modstanderen komme til.

Han kan ikke lide mig, og jeg kan ikke lide ham

Gary Anderson, dartspiller

Sådan er Gerwyn Price ikke. Han er anderledes. Voldsom.

Efter tre perfekte pile råber han sin glæde ud – lige ind i ansigtet på sin modstander, Gary Anderson. Han søger endda kontakten mellem de to.

Reaktionen fra Gary Anderson kommer prompte. Den er ikke til at tage fejl af. Med et blidt men bestemt skub beder han Price hente sine pile og komme af vejen.

Price virker ligeglad. Men det er Gary Anderson ikke. Grand Slam-finalen 2018 er tabt for ham. Den ellers rolige skotte er rystet.

Buh-råbene er kun taget til, da Gerwyn Price kort tid efter løfter pokalen. Det obligatoriske håndtryk mellem de to duellanter udebliver.

En rivalisering er født.

Historisk stor bøde

Grand Slam-finalen i dart 2018 blev på mange måder historisk. "Den mest omdiskuterede kamp i 2018", kalder Professional Darts Corporation sin video på YouTube med kampens højdepunkter.

Flere medier kaldte den sågar for en skandale. Efterfølgende blev Price idømt dartsportens største bøde for usportslig opførsel i turneringen.

Bøden lød på 21.500 pund (179.000 kroner) og blev senere reduceret med 10.000 pund. Derudover blev han også idømt karantæne i tre måneder.

Revanchetid

Gerwyn Price, der fik sit gennembrud og sin turneringssejr, har dog ikke set sig tilbage siden.

Søndag aften møder han Gary Anderson på dartsportens største scene. I VM-finalen, hvor mere end fire millioner kroner er på spil.

- Jeg har ikke talt meget med Gary siden dengang. Jeg siger ikke, at vi ikke kan sammen. Vi taler bare ikke til hinanden, lyder det fra Gerwyn Price til The Sun før finalen.

"Jeg kan ikke lide ham"

Heller ikke Gary Anderson har fundet de pæne ord frem før aftenens kamp.

- Han kan ikke lide mig, og jeg kan ikke lide ham, siger han.

Til gengæld er han helt klar over, hvordan han skal lukke munden på sin åbenmundede modstander.

- Jeg vil bare prøve at spille dart. Jeg vil være stille, og han kommer til at være larmende.

- Hvis jeg spiller godt, kan han vel ikke fejre noget, kan han?, lyder det retorisk fra skotten.

Gary Anderson har vundet VM to gange tidligere i sin karriere, mens Gerwyn Price har sin første titel til gode.