Sport

Populært spil på vej ind i Danmark

To danske freestylere har sat sig for at gøre teqball til det nye sort i Danmark. Spillet har fundet vej til store klubber som PSG og Tottenham.

Neymar spiller det i Paris Saint-Germaint. Harry Kane spiller det i Tottenham. Og den tidligere brasilianske fodboldlegende Ronaldinho bruger sine tekniske færdigheder på at spille det i sin fodboldpension.

Måske man har set videoer af sportsgrenen på de sociale medier, men det er også, hvad det er blevet til her i Danmark, hvor teqball endnu ikke har vundet indpas.

Men det skal være fortid, hvis man spørger Kim Elgaard og Mathias Jeppesen, der begge dyrker freestylefodbold i deres fritid.

- Der er rigtig mange, der har set det her spil på internettet, hvor man har set Ronaldinho eller Neymar spille det. Der er bare ikke så mange, der ved, hvad det hedder. Vi vil gerne have det til Danmark og få det udbredt herhjemme.

- Måske er det her noget nyt, som kan være med til at udvikle dansk fodbold endnu mere. Det er sjov og ballade, men der er også nogle ting i det, hvor man kan få trænet sin førsteberøring og få noget teknik i forhold til, hvordan bolden reagerer, lyder det fra Kim Elgaard.

Et simpelt spil

Teqball er et boldspil, som er en kombination af fodbold og bordtennis. Ligesom i bordtennis handler det om at slå modstanderen ud ved at slå bolden over på den modsatte side af bordet og dermed indsamle flere point end sin modstander.

De officielle regler dikterer, at man må bruge alle sine kropsdele undtagen arme og hænder. Derudover har man maksimalt tre berøringer til at få sendt bolden over til modstanderen. Når man server, skal den ene fod være plantet i jorden, mens man sender bolden henover det kurvede bord.

Spillet kan afvikles en-mod-en eller to-mod-to. Man spiller bedst af tre sæt, og i hvert sæt handler det som regel om at nå 12 point først.

Harry Kane, Eric Dier, Lucas Moura og Son Heung-Min rundt om et teqball-bord ved Tottenhams træningsanlæg.

De to freestylere er i gang med at stifte Dansk Teqball Forening. Og så snart de når 100 medlemmer, er planen at afholde et DM, hvor vinderne drager til det officielle verdensmesterskab i teqball, der allerede er blevet gennemført de senere år. Dog uden dansk deltagelse.

Dyrkes af store ikoner

I nogle af de største fodboldklubber i verden samles store stjerner rundt om et teqball-bord, når der er pause mellem træningsaktiviteterne.

Blandt andet i den franske hovedstad Paris, hvor spillerne hygger sig med det fra tid til anden i PSG.

Under VM i 2018 tog en af Belgiens største stjerner Eden Hazard kampen op mod bordet.

I 2019 var Ronaldinho at finde ved VM i Teqball i Budapest, hvor han var ambassadør for den alternative sportsgren. Han har en mission om at gøre det til en olympisk disciplin i fremtiden.