OL Tokyo 2020

Tjekkisk OL-hold lander i Tokyo med coronaramt person

Endnu et tilfælde af corona ramte de japanske OL-værter, da Tjekkiets olympiske hold landede i Tokyo.

Et medlem af den tjekkiske OL-delegation er testet positiv for coronavirus efter ankomsten til Tokyo fra Prag.

Det oplyser en talsmand fra det tjekkiske OL-hold ifølge nyhedsbureauet Reuters. Alle tjekkiske atleter er til gengæld ankommet til den olympiske by uden problemer.

Det unavngivne medlem i den tjekkiske stab, som var ramt af corona, havde fremvist to negative PCR-resultater inden afrejsen fra Prag.

Han er uden symptomer og nu i isolation sammen med flere nære kontakter fra flyet.

- Inden for to timer lavede vi en handlingsplan og fik sørget for sikker transport for alle atleter og stabsmedlemmer til den olympiske by.

- Uanset hvad er atleternes træningsaktiviteter og planer ikke begrænset på nogen måde, siger Martin Doktor, sportsdirektør i Den Tjekkiske Olympiske Komité.

Et coronatilfælde i OL-byen

Tidligere lørdag oplyste de japanske arrangører, at det første coronatilfælde i den olympiske by var fundet.

Den smittede er en person, som er rejst ind i Japan og tager del i arbejdet med at organisere OL, sagde Masa Takaya, talsmand for OL-organisationskomitéen.

Nationaliteten på den smittede oplyses ikke af hensyn til personens privatliv.

Der er indført omfattende karantæneregler og coronarestriktioner i forbindelse med legene. Blandt andet bliver OL stort set uden tilskuere.

Den smittede er blevet transporteret væk fra OL-byen, hvor der skal bo tusindvis af atleter og folk, som er med til at arrangere legene.

Arrangørerne melder, at personen befinder sig på et hotel og skal være 14 dage i karantæne.

Flere smittede

I Japan er mindst 44 personer siden 1. juli med tilknytning til OL blevet testet positive op til legene ifølge mediet Inside The Games. Heraf var mindst fem af dem OL-atleter.

Ingen af smittetilfældene har hidtil befundet sig i OL-byen.

Samme medie skrev lørdag, at det første medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) er testet positiv for corona ved ankomst med fly til Tokyo.

Det drejer sig om den 38-årige sydkoreaner Ryu Seung-min, som er tidligere bordtennisspiller. Han har bekræftet på Instagram, at han ankom og blev testet positiv. Han er også i isolation.

OL i Tokyo er blevet udskudt fra 2020 til i år på grund af coronapandemien.