OL Tokyo 2020

Her er Danmarks bedste chancer for guld ved OL

Danmark har sendt 111 atleter til OL i Tokyo. Her får du overblikket over, hvor der er størst chance for dansk guld.

Ved hver af de seneste fem olympiske lege har Danmark vundet præcis to guldmedaljer.

I Rio de Janeiro i 2016 var det Pernille Blume og de danske håndboldherrer, der sikrede medaljen af den fineste slags.

Hele 111 danske atleter skal konkurrere i forskellige sportsgrene ved OL i Tokyo, og der er god grund til at være optimistisk i forhold til, at vi igen kan glæde os over dansk guld.

Sådan lyder det fra Mads Mortensen, der er oddssætter ved Danske Spil:

- Der er omkring 40 procents chance for, at Danmark henter mere end to guldmedaljer. Vi vurderer samtidig, at der er 60 procents chance for, at Danmark som minimum henter to guldmedaljer, som vi har gjort de seneste 5 gange, siger han.

Hos Danske spil er der stor tiltro til især banecykling, hvor det vurderes, at der er den største chance for at hente guld til Danmark.

Herunder får du de fem største favoritter til at vinde dansk OL-guld.

Banecykling, 4000 m holdforfølgelsesløb:

- Holdet er vores klart største guldmedaljehåb ved disse olympiske lege. De vandt tilbage i februar sidste år overlegent VM-guld, hvor de undervejs slog verdensrekorden flere gange. Derfor har vi meget tiltro til, at de endnu en gang ender øverst på skamlen, siger Mads Mortensen.

Vurdering: 65% chance for guld.​

Banecykling, Madison (Parløb):

- Ligesom 4000 meter-holdet vandt Michael Mørkøv og Lasse Norman også VM-guld sidste år. Michael Mørkøv kommer direkte fra Tour de France, som kan betyde både lidt trætte ben, men omvendt kan det også betyde, at formen topper lige nu. Vi tror på det sidste, og at Michael og Lasse også napper OL-guldet, siger Mads Mortensen.

Vurdering: 40% chance for guld.

Sverri Nielsen, Roning (Singlesculler):

- Færøske Sverri er sammen med Oliver Zeidler (Tyskland) en af de helt store favoritter i mændenes singlesculler. Sverri vandt tilbage i oktober 2020 EM-guld og vil uden tvivl være i hård kamp om at nappe OL-guldet også, siger Mads Mortensen.

Vurdering: 30% chance for guld.

Herrelandsholdet, håndbold:

- Danmark kommer til OL som favorit til at forsvare deres guld fra 2016. Siden de vandt guldet i 2016, har de også præsteret at nappe VM-guldet både i 2019 og i år. Selvom sæsonen har været hård og lang for mange af de danske spillere, har vi stor tiltro til, at de forsvarer deres OL-guld.

- I optakten er det da også blevet til en sejr over VM-finale-modstanderen fra januar, Sverige, og senest en sejr over Frankrig. Så alt tyder på, at der stadig er energi tilbage hos de danske spillere trods en hård sæson. Derfor tror jeg, de ender med endnu en OL-guldmedalje, siger Mads Mortensen.

Vurdering: 25% chance for guld.

Anne-Marie Rindom, Sejlads (Laser radial):

- Anne-Marie skal med til sit tredje OL i træk, og her skal hun prøve at skifte bronzemedaljen fra 2016 ud med en guldmedalje. Hun er en af verdens allerbedste sejlere i sin klasse, og derfor har vi hende også som næstfavorit til at vinde guldet, siger Mads Mortensen.

Vurdering: 20% chance for guld.

Hvor har Danmark størst chance for OL-guld?

Hvor har Danmark størst chance for OL-guld?

  'Sidste OL's medaljehøst gentager sig ikke'

  Team Danmarks målsætning for den danske medaljehøst er mellem otte og ti medaljer. Den målsætning ligger et stykke under seneste OL-udbytte, hvor det blev til 15 danske medaljer.

  Men det var også et ekstraordinært godt dansk OL, lyder det.

  - Vi er meget enige i den vurdering Team Danmark også selv har meldt ud. Medaljehøsten ved seneste OL på 15 medaljer var jo helt vild. Det ville være fantastisk, hvis Danmark endnu en gang kunne høste så mange medaljer, og jeg håber da meget på, at det sker.

  - Men skal jeg tage mine oddssætter-briller på, må jeg nok være en del kritisk om chancen for, at det skulle gentage sig. Jeg vil vurdere, der blot er fem procents chance for, at vi endnu en gang kommer hjem med 15 medaljer, siger Mads Mortensen.

  OL starter officielt fredag den 23. juli og varer indtil den 8. august.