Vinter-OL

Verdens bedste misser OL, fordi hun ikke styrtede rigtigt

Verdens bedste kvindelige speedskater, Erin Jackson, kommer ikke til vinter-OL, efter en mærkværdig situation under kvalifikationen.

Amerikanske Erin Jackson må føle, at hun er gået fra at være verdens bedste til verdens mest uheldige speedskater.

Lørdag missede verdens nummer et på 500 meter-distancen lige akkurat kvalifikationen til vinter-OL 2022 i Beijing.

- Det er virkelig skuffende. Især som nummer et i verden er det mærkeligt ikke at tage til vinter-OL, siger Erin Jackson ifølge NBC.

Og det skete på en måde, der er yderst uheldig for den 29-årige skøjteløber.

Under de nationale kvalifikationsmesterskaber til OL fik Erin Jackson ellers en fremragende start, da hun skulle sætte sin tid. Men pludselig ramte hendes ene skøjte den anden.

Hun formåede dog at holde balancen og kæmpe sig i mål. Det skulle dog vise sig at være en fatal fejl.

Det lille uheld betød, at hun akkurat tabte så meget tid, at hun ikke blev blandt de to bedste, som USA sender til OL.

Efterfølgende håbede hun på, at hun kunne få lov til at få en omstart. Men eftersom hun blev på benene - og ikke styrtede - blev det afvist af dommerne.

Holder fast i naivt håb om OL-billet

Erin Jackson har i løbet af sæsonen vundet hele fire ud af otte World Cups, og hun var den helt store favorit til at hjemtage OL-guldet på 500 meter-distancen.

I stedet for Erin Jackson sender USA Brittany Bowe og Kimi Goetz til Beijing. Hvis en af de to trækker sig fra de olympiske lege, kommer Erin Jackson med til OL, eller hvis en deltager fra et andet land trækker sig fra konkurrencen, er der også mulighed for, at USA kan blive tildelt endnu plads, som så vil tilfade Erin Jackson.

- Det er absolut mig selv, jeg har at takke for det her, men jeg opgiver ikke håbet endnu. Jeg vil vente og se, hvad resultatet bliver, siger hun til NBC.

Vinter-OL i Beijing begynder den 4. februar.