Vinter-OL

Trods skydning sjældent set bedre - Slettemark færdig ved OL

Ukaleq Slettemark leverede igen en perfekt skydning, men kom ikke blandt de 60 bedste på sprintdistancen.

Den grønlandske skiskytte Ukaleq Slettemark kunne ikke leve op til sin flotte OL-debut og blev nummer 65 på kvindernes 7,5 kilometer sprint.

Dermed er den 20-årige skiskytte færdig ved OL.

Kravet til Ukaleq Slettemark var en plads blandt de 60 bedste på sprintdistancen, hvis hun skulle være kvalificeret til søndagens jagtstart over 10 kilometer.

Men i mål var hun 22 sekunder efter drømmen om videre deltagelse ved OL.

På trods af placeringen i den tunge ende af feltet var det en glad skiskytte, som mødte TV 2 SPORTs reporter efter løbet.

- Jeg er megatilfreds. Jeg skyder perfekt igen, og jeg følte mig 100 gange bedre i sporet end forleden. Det er ærgerligt, at det ikke holdt til jagtstarten, men jeg kunne ikke have gjort det anderledes, siger Slettemark.

Det sker virkelig sjældent, selv for de bedste atleter

Kristian Wulff, skiskydningsekspert

Endnu en fejlfri skydning

Skiskytten imponerede igen stort med sit gevær og ramte plet på samtlige ti skud - de fem indledende liggende og de fem afsluttende på den stående skydning.

Ukaleq Slettemark har dermed som den eneste skiskytte ved vinter-OL endnu ikke haft én eneste misser på sine seks skydeserier.

Grønlænderen formåede ved vinter-OL at ramme på samtlige 30 ud af sine 30 skud, hvilket ingen atlet blandt mændene og kvinder har kunnet matche på den længste individuelle distance samt sprinten.

TV 2 SPORTs skiskydningsekspert mener, at der er tale om en unik præstation af Ukaleq Slettemark.

- Det sker virkelig sjældent, selv for de bedste atleter. At hun gør det under så stort et pres, er virkelig vildt, siger Kristian Wulff.

Men farten i sporet var igen et stort problem for den 20-årige grønlænder, der var blandt de allerlangsomste på skiløjpen i Zhangjiakou.

Skiskytten havde over for TV 2 SPORT på forhånd vurderet, at det krævede et "perfekt løb", hvis hun skulle blande sig i top 60.

- Jeg skal ramme 10 ud af 10 fredag, lød det torsdag fra Ukaleq Slettemark.

Suveræn norsk vinder

Forhåndsfavoritten fra Norge, Marte Olsbu Røiseland, var helt suveræn og vandt OL-guld.

Hun leverede en magtdemonstration både på skydningen og i skiløjpen og vandt med en margin på hele 30 sekunder.

Ukaleq Slettemark var mere end tre minutter og ti sekunder langsommere end den norske OL-guldvinder.

Det er den tredje medalje til den 31-årige norske skiskytte, der allerede havde ét guld fra mixstafetten og en bronzemedalje fra den individuelle distance på 15 kilometer.

Elivra Øberg fra Sverige fik sølv, mens italienske Dorothea Wierer tog sig af bronzemedaljen.

Se vinter-OL på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.