Vinter-OL

Danske medaljehåb i stor skuffelse

Vinter-OL i Beijing ender uden danske medaljer.

Det forhånd realistiske danske medaljehåb i speedskaternes massestart forblev et håb.

Der var nemlig hverken plads til Viktor Hald Thorup eller Stefan Due Schmidt i finalen. Særligt for Hald Thorup er det en overraskelse. Han gik efter en medalje, efter at han endte som nummer fem for fire år siden.

Semifinalerne begyndte skidt for Danmark, da Stefan Due Schmidt ikke formåede at køre sig i en finale, som ellers var målet. Han blev nummer syv i den første semifinale, men da han ikke fik point undervejs, betød det, at han sluttede på en 12.-plads. Efterfølgende var det en grådkvalt dansker, der gav interview til de danske medier.

- Det gør ondt. Jeg tror ikke, folk ved, hvor mange fravalg der ligger i at få den her chance og nå hertil, siger Stefan Due Schmidt til TV 2 SPORT.

Danske Stefan Due Schmidt missede en finaleplads ved OL i massestart. Video: TV 2 SPORT

I semifinale to skulle Viktor Hald Thorup forsøge at gøre det, som hans landsmand ikke formåede, og det så ud til at gå noget bedre, lige indtil det gik galt. Kort før sprint nummer tre angreb han og tog han et enkelt point, men herefter gik han kold og endte som nummer ti. Kun de otte bedste gik i finalen.

- Alt, der kunne gå galt, gik galt. Jeg vidste, jeg var godt kørende, og jeg vidste, at der var meget få scenarier, hvor det ikke ville gå, og efter få omgange ramte jeg lige det scenarie, hvor et ikke så stærkt udbrud fik lov til at køre. Og så var der ikke så mange pladser i finalen tilbage, siger Viktor Hald Thorup til TV 2 SPORT.

Dermed ender vinter-OL i Beijing uden danske medaljer.