Sport

Alm sikrer sig hattrick af VM-medaljer i orienteringsløb

Maja Alm blev tirsdag nummer to på den lange distance ved VM i orienteringsløb i Estland.

Se VM i orienteringsløb på TV 2 SPORT.

Orienteringsløberen Maja Alm vandt tirsdag sin tredje medalje ved VM i Estland, da hun blev nummer to på langdistancen.

Lørdag vandt hun guld på sprintdistancen, og på søndagens sprintstafet blev det til bronze.

- Jeg er simpelthen så glad og stolt lige nu. Jeg har drømt om at tage den her medalje, for jeg har aldrig taget medalje på en skovdistance før, siger Alm i en pressemeddelelse fra Dansk Orienterings-Forbund. 

- Jeg vidste, at det var muligt, og at jeg var i god form, men der var også mange gode konkurrenter derude, så det var bare at blive ved med at tro på det.

Maja Alm fik ellers en svingende start på den godt 11 kilometer lange rute, men kom i mål i tiden 1:20,42, der på det tidspunkt var bedste tid af alle.

Men den forsvarende verdensmester, svenske Tove Alexandersson, var dog fortsat ude på ruten på dette tidspunkt. Og hun skulle da også vise sig at være for stærk i sidste ende. 

Alexandersson kom i mål i tiden 1:19,10 og tog sig dermed af guldmedaljerne.  Det var Alms fjerde konkurrence på fem dage, hvis kvalifikationsløbene tælles med.

- Jeg kunne mærke i morges, at jeg var rigtig træt - især mentalt efter tre hårde sprintdage, så det var en kamp at få sat mig op til det. - Så jeg er simpelthen så stolt over, at jeg lykkedes med at vinde den her sølvmedalje, siger Alm.

 Med tirsdagens medalje er Alm oppe på i alt 12 VM-medaljer i sin karriere.