Sport

OL-vejen er banet for Vatikanstaten efter godkendelse

Vagter og andre ansatte i Vatikanet kan fremover stille op i atletikkonkurrencer under Vatikanstatens flag (arkivfoto). Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Italiens Olympiske Komité har godkendt det nystartede atletikforbund i Vatikanstaten.

For nylig oprettede Vatikanstaten et atletikhold, og torsdag godkendte Italiens Olympiske Komité (CONI) så oprettelsen af Vatikanets Atletikforbund.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det betyder i første omgang, at de foreløbig 60 medlemmer af forbundet kan konkurrere i både nationale og internationale atletikkonkurrencer.

Præsidenten for Vatikanets Atletikforbund, Melchor José Sänchez de Toca y Alameda, fortæller, at den langsigtede drøm er at deltage ved den største begivenhed af dem alle på atletikscenen.

- Drømmen, som vi ofte har haft, er at se Vatikanets flag blandt delegationerne ved de olympiske leges åbningsceremoni, siger han.

Det ligger dog godt ude i fremtiden.

Lige nu er forbundets yngste udøver en 19-årig vagt fra Schweizergarden, mens en 62-årig professor fra biblioteket topper aldersskalaen indtil videre.

Desuden er to unge, afrikanske asylansøgere optaget som æresmedlemmer i forbundet.

I første omgang satser forbundet på at stille op i mindre konkurrencer, men man har via aftalen med Coni fået adgang til Det Italienske Atletikforbunds trænings- og medicinske faciliteter.

Præsidenten for Coni, Giovanni Malago, hilser Vatikanets Atletikforbund velkommen, men for at OL-drømmen skal blive til virkelighed, kræver det mere.

- Det bliver nødvendigt for dem at samarbejde med andre forbund, siger Malago til mediet Vatican News.

- Jeg er sikker på, at det vil ske, men i dag (torsdag) har vi sat gang i en modig og succesfuld opstart.

Vatikanstaten har i forvejen et fodboldhold og et crickethold.