Sport

Dartdronning dropper kvinde-VM for at jagte større pengepræmier

Efter sejre over to mandlige spillere er Fallon Sherrock inviteret til flere store dartturneringer i 2020.

Fallon Sherrock skrev i juledagene historie ved det største internationale dartstævne PDC World Darts Championship.

I turneringen, der kaldes det uofficielle VM, blev hun den første kvinde til at vinde over en mand. Og faktisk vandt hun to kampe over to forskellige mandlige spillere.

Michael Frydendahl, der er formand for PDC Nordic & Baltic, mener, at hun viser vejen frem for kvinder i dart, som generelt er en mandsdomineret sport.

- Kvinderne har aldrig gjort sig så bemærket i dart, fordi sporten har været meget mandsdomineret. Så hun giver et kæmpe boost til kvinderne rundt omkring i verden.

- Jeg tror, at det vil få flere kvinder til at spille dart, fordi der nu er et forbillede, siger Michael Frydendahl.

Også japanske Mikuru Suzuki stillede op til VM, men hun tabte i første runde.

- Nu var der både Suzuki og Sherrock, og begge kvinder bragede godt igennem. Især Sherrock, som slog en af de bedste.

- De to piger har lige pludselig været med til at sætte kvindedart på verdenskortet. De har vist, at de kunne være med og ikke bare var kanonføde hver gang, siger Frydendahl.

Dropper kvinde-VM

Efter præstationerne er Sherrock inviteret til en række internationale turneringer, og hun har droppet at stille op til det igangværende kvinde-VM i dart hos forbundet BDO, der har skåret pengepræmierne ned.

Afbuddet til kvindernes VM er logisk og bør ikke vække forargelse, mener Michael Frydendahl.

- Hun har vurderet, hvad hun får mest ud af, og hvad der er bedst for hendes karriere. Det er helt klart at ride med på den bølge, hun er på lige nu i PDC, hvor al fokus er på hende, og pengene er meget større.

- Hun fik over dobbelt så mange penge ud af at komme til tredje runde ved VM i PDC-regi, end hvis hun endte med at vinde kvinde-VM, siger han.

Jagter adgang til Pro Touren

Sherrock har takket ja til at deltage i en Premier League-turnering 13. februar i Nottingham samt stævnerne i World Series of Darts i blandt andet København.

Men skal Sherrock tage det næste skridt, så skal hun sikre sig adgang til Pro Touren, og det skal ske her i januar.

- Nu vokser træerne ikke ind i himlen, fordi Fallon Sherrock har vundet de her to kampe ved VM. Hun stiller op i en kvalifikationsturnering for at komme med på Pro Touren.

- Det er sindssygt svært, og det bliver spændende at se, om hun kvalificerer sig. Nu skal hun vise, hvad hun kan, påpeger Frydendahl.

Han pointerer, at der ikke er nogen fysiologisk grund til, at kvinder ikke før har slået igennem i dart.

- PDC har sagt, at i denne sportsgren er der ikke noget til hinder for, at der er nogen, der kan kaste 20 til 27 gram tunge pile 2,37 meter. Det kan både kvinder og mænd gøre.

- Så kvinderne er velkomne og kan stille op på lige fod med mændene. Men de skal kvalificere sig på samme måde som mændene, påpeger Frydendahl.