Sport

OVERBLIK: Coronavirus aflyser sportsbegivenheder på stribe

Afviklingen af atletik-VM, OL-kvalifikationsturneringer og Formel 1-løb er ramt som følge af coronavirus.

Det nye coronavirus, der menes at stamme fra den kinesiske by Wuhan, har betydet, at flere sportsbegivenheder - hovedsageligt i Kina - er blevet aflyst, udskudt eller flyttet.

Samtidig er flere kinesiske sportsudøvere forhindret i at stille op i sportsbegivenheder i andre lande.

Tirsdag meddeler Det Internationale Bordtennisforbund (ITTF), at VM for hold i Sydkorea er blevet udskudt.

Samme dag meddeler den japanske liga, J-League, at den udsætter alle liga- og pokalkampe frem til 15. marts.

Her er et overblik over nogle af de største begivenheder, der foreløbig er blevet aflyst eller udsat på grund af frygten for virusset:

* Bordtennis:

Verdensmesterskaberne i bordtennis for hold, der skulle afvikles i Sydkorea fra 22. til 29. marts, er blevet udskudt.

* Fodbold:

Den japanske fodboldliga, J-League har besluttet at udsætte alle kampe i de tre bedste rækker samt alle pokalkampe fra 28. februar til 15. marts. I alt drejer det sig om 94 kampe.

Fire Serie A-kampe i Norditalien blev udsat søndag 23. februar.

De udskudte opgør er Atalanta - Sassuolo, Hellas Verona - Cagliari, Torino - Parma og Sampdoria - Inter. Også flere kampe i lavere rækker er blevet udsat.

Desuden er alle sportsbegivenheder i regionerne Veneto og Lombardiet udskudt.

Derudover skal seks Serie A-kampe i den kommende weekend spilles uden tilskuere - herunder topopgøret mellem Christian Eriksens Inter og Cristiano Ronaldos Juventus.

Europa League-kampen mellem Inter og Ludogorets torsdag 27. februar skal spilles uden tilskuere. Det har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) besluttet.

I Kina har det Kinesiske Fodboldforbund (CFA) udsat 2020-sæsonen. Også en række andre fodboldbegivenheder i Asien er ramt.

Sydkoreas bedste fodboldrække, K-League, har udskudt sæsonen, der skulle være begyndt 29. februar, på ubestemt tid.

* Motorsport:

Det kinesiske Formel 1-grandprix i Shanghai 19. april er blevet udsat af Den Internationale Motorsportsunion (FIA) og Formel 1-ledelsen. Senere på sæsonen vil det blive besluttet, om løbet gennemføres på en anden dato.

* Badminton:

Det Internationale Badmintonforbund (BWF) udsætter World Tour-turneringen China Masters, som skulle være spillet fra 25. februar til 1. marts.

I Tyskland er Super 300-turneringen German Open blev udskudt. Turneringen skulle være spillet fra 3. marts til 8. marts.

* Golf:

To LPGA-turneringer (kvindernes amerikanske golftour, red.) på henholdsvis øen Hainan og i Pattaya i Thailand er aflyst.

I Kinas PGA Tour er to kvalifikationsturneringer udskudt, mens hele turneringen også er udskudt.

På European Tour er to turneringer udskudt. Det drejer sig om Maybank Championship samt Volvo China Open i april.

* Atletik:

VM i indendørs atletik, der skulle have været afholdt i den kinesiske by Nanjing - 300 kilometer fra Wuhan - fra 13. til 15. marts, er blevet udskudt et år.

Atletikforbundet i Asien aflyste sine indendørsmesterskaber fra 12. til 13. februar i den kinesiske by Hangzhou.

* Tennis:

Det Internationale Tennisforbund (ITF) flyttede en gruppekamp i Fed Cup Asien/Oceanien Gruppe I fra 4. februar til 8. februar til Kasakhstan. Senere blev gruppekampen helt udsat, da Kasakhstan ikke ønskede at være vært. Kina, Taiwan, Indonesien, Sydkorea og Usbekistan skulle have deltaget.

* Skisport:

Det Internationale Skiforbund (FIS) rykkede World Cup-afdelingen, der midt i februar skulle være afholdt i det kinesiske distrikt Yanqing, til Saalbach-Hinterglemm i Østrig.

I skiskydning har man valgt, at World Cup-afdelingen i Tjekkiet skal afvikles uden tilskuere.

* Cykling:

Den internationale Cykelunion (UCI) aflyser etapeløbet Tour of Hainan i Kina.

Løbet, som er på niveauet under de store World Tour-løb, skulle være afviklet fra 23. februar til 1. marts. UCI har dog godkendt, at løbet kan afvikles senere på året, såfremt det kan passes ind i cykelkalenderen.

* Boksning:

Et OL-kvalifikationsstævne fra 3. til 14. februar i Wuhan er blevet rykket til Jordan, hvor det bliver afviklet fra 3. til 11. marts.

Kilder: AFP, AP, UCI, FIS, CFA og BWF.