Rio 2016

Anna Kasprzak sikrer dansk OL-finaleplads i holddressur

Anna Kasprzak sikrede en dansk finaleplads. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Den danske dressurkvartet er klar til at dyste om medaljer i fredagens holdfinale ved OL.

Efter to gode præstationer torsdag har det danske dressurlandshold booket en plads i holdfinalen ved OL i Rio de Janeiro. 

Som sidste dansker var Anna Kasprzak på banen torsdag aften dansk tid, og den erfarne rytter fulgte fint op på Cathrine Dufours pragtpræstation tidligere på dagen. 

Kasprzak opnåede 73,943 procent sammen med hesten Donnperignon, og dermed slutter danskerne på en sjetteplads i holdkonkurrencen efter Tyskland, Holland, USA, Canada og Sverige. 

- Det blev lidt spændende, men vi klarede den videre til i morgen. Alt i alt er jeg godt tilfreds med min præstation, selv om der var nogle småting, hesten og jeg var uenige om, siger Anna Kasprzak. 

Tidligere torsdag scorede Dufour 76,657 procent, hvilket ikke blot skubbede Danmark et godt stykke vej mod finalen, men også bragte den talentfulde rytter ind i top-otte individuelt. 

Idet samlede regnskab skal det dårligste af de fire resultater fra nation trækkes fra, og det betyder, at Anders Dahls 69,900 fra førstedagen ikke længere indgår i det samlede regnskab. 

Derfor nåede Danmark op på et gennemsnit på 74,276 procent, og nu kan den danske kvartet altså indstille sig på at skulle på arbejde fredag. 

- Jeg er bare så glad. Min hest er 17 år gammel, og det er vores andet OL. Det betyder altså noget, siger Anna Kasprzak. 

Fredag rides Grand Prix Special, der både er holdfinalen og kvalifikation til den individuelle finale. Her skal alle fire danskere i aktion igen.

Danmark har gjort det godt i holddressur ved de seneste olympiske lege. I Beijing i 2008 blev det til bronze, mens danskerne akkurat sluttede uden for medaljerækken for fire år siden.