Rio 2016

Stor individuel OL-succes i dressur: To danskere er klar til finalen

Danskerne Anna Kasprzak og Cathrine Dufour har begge sikret sig en plads i OL-finalen i dressur.

Mens det danske dressurlandshold skuffede med en sidsteplad i holdfinalen, var der kort efter succes i den individuelle konkurrence.

Her lykkedes det nemlig både for Anna Kasprzak og Cathrine Dufour at kvalificere sig til OL-finalen, som afvikles på mandag.

- Det er rigtig fedt. Jeg er superglad. Det er anden gang, jeg kan ride en OL-finale og med samme hest, siger Anna Kasprzak til TV 2 SPORT.

- Det bliver godt med en let dag i morgen. Min hest skal i hvert fald ikke lave så meget, og så håber jeg, vi er helt topmotiveret til finalen på mandag.

Ekvipagen Cathrine Dufour og Cassidy fik en blændende OL-debut med de 76,657 procent torsdag. Fredag blev det til 76.050.

- Min drøm var at gå i finalen, så skidt med at jeg havde en fejl. Jeg synes, vi kan være rigtig, rigtig glade, og vi aftalte før, at vi skal have et lille glas i aften og få lov til at skåle, siger Dufour.

- Jeg har overgået mine forventninger, mest fordi jeg var bange for, at Kasi ville reagere mere på arenaen herinde. Jeg havde ikke turdet drømme om at gå i en finale.

Anna Kasprzak fik 74.524 procent på sin hest Donnperignon.

Fem ryttere mangler at være i arenaen, og Kasprzak og Dufour ligger henholdsvis på syvende- og tiendepladsen.