Rio 2016

Dansk dressurtalent leverer solid finaleindsats

Cathrine Dufour var igen bedre end landsmanden Anna Kaprzak, men ingen af danskerne får en topplacering.

Dressurtalentet Cathrine Dufour fortsætter med at levere solide OL-resultater på sin hest, Cassidy.

På en bagende varm mandag formiddag i Rio opnåede ekvipagen 78,143 procent i den individuelle finale, hvilket på det tidspunkt placerede hende som nummer tre af de otte, der havde været i aktion på Olympic Equestrian Centre.

Dufour var klart bedste dansker i holdkonkurrencen, og også individuelt var hun igen bedre end landsmanden Anna Kasprzak, der tidligere mandag opnåede 76,982 procent.

I sin kür levede 24-årige Cathrine Dufour dog ikke helt op til niveauet i holdkonkurrencen, og specielt en fejl tidligt i programmet kom til at koste en endnu bedre score.

Heller ikke Anna Kasprzak og hesten Donnperignon klarede deres program fejlfrit, hvilket til dels kan skyldes temperaturer oppe omkring de 30 grader. Den slags udmatter både hest og rytter og koster noget koncentration.

Anna Kasprzaks score er dog omtrent 0,5 procent bedre end i London for fire år siden, hvor hun sluttede som nummer 18 og sidst i finalen.

Det gør hun ikke i Rio, men ingen af danskerne kommer til at blande sig med de bedste, men det var der formentlig heller ikke nogen, der for alvor havde regnet med.

Begge de danske finaledeltagere har allerede opfyldt deres OL-målsætning om at være blandt de 18 ryttere, der kvalificerede sig til finalen.