Rio 2016

Vandt VM-bronze i 1982 – i dag vandt 58-årig englænder OL-guld

58-årige Nick Skelton fra Storbritannien har netop vundet OL-guld efter omspring med fem andre.

Over artiklen kan du se Nick Skelton i aktion og de skønne jubelscener efter løbet, hvor en tydelig rørt guldvinder lod sig hylde.

Alle er talentfulde som 25-årige. Det svære er at være det som 50-årig.

Ordsproget stammer fra maleren Edgar Degas, og det kunne meget vel passe på englænderen Nick Skelton, der fredag aften vandt OL-guld i individuel ridebanespring som 58-årige.

Efter jump-off (omspring, red.) med fem andre deltagere lykkedes det ham for første gang at sikre OL-guldet i individuelt, efter han ved sidste OL i London i 2012 vandt guld sammen med resten af det britiske hold.

Og så tilbage til ordsproget. I 1982 fyldte Nick Skelton nemlig 25 år, og samme år vandt han sin første VM-bronze for hold på hesten If Ever. Tre år senere i 1985 vandt han så EM-guld for hold på hesten St. James.

For 16 år siden indstillede Skelton faktisk karrieren, efter han brækkede nakken to steder, hvor han også fik at vide, at et nyt fald fra en hest kunne slå ham ihjel. I 2011 fik han en ny hofte, men drømmen kunne ingen tage fra englænderen.

I OL-finalen i Rio var alderspræsidenten Nick Skelton og hesten Big Star de første på banen i omspring, og da ingen af konkurrenterne formåede at slå ham, kunne den 58-årige englænder lade sig hylde som olympisk mester.

- Jeg har tænkt på det og planlagt det siden London for fire år siden. Jeg vidste, at hvis jeg var rolig, ville hesten også være det. Jeg vidste, at hvis jeg ikke lavede fejl, ville han heller ikke gøre det, sagde Skelton efterfølgende til BBC Radio.

- Jeg er måske forudindtaget, men jeg tror, det er sådan her, en helt ser ud, skriver sønnen Dan Skelton på Twitter om sin fars præstation.