Ridning

Dressurrytter sikrer Danmark PL-guld

Tobias Thorning Jørgensen sikrede Danmark guld i dressur ved De Paralympiske Lege i Tokyo.

Danmark er på tavlen med sin første medalje ved De Paralympiske Lege i Tokyo, og den blev endda af karaten guld.

Den sørgede dressurrytteren Tobias Thorning Jørgensen for, da han fredag eftermiddag dansk tid vandt den individuelle dressurkonkurrence.

- Det er en helt fantastisk fornemmelse, og jeg glæder mig til lige at kunne trække vejret og sætte mig ned og nyde det her, siger Tobias Thorning Jørgensen i en pressemeddelelse.

Han fik efter triumfen overrakt blomster og medalje af formanden for Parasport Danmark, John Petersson, inden Dannebrog gik til tops til tonerne af "Der er et yndigt land".

- Jeg var meget fokuseret derinde og tog hele tiden en øvelse ad gangen. Det er sjældent, at jeg smiler, når jeg rider ud, men min mavefornemmelse var der bare.

- Jeg er bare så glad, jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, og hesten var der bare hele vejen rundt, siger OL-guldvinderen.

Det var Danmarks medalje nummer 300 i historien ved de paralympiske lege.

Ingen kunne true danskeren

Jørgensen er nummer et på verdensranglisten, og derfor var han på forhånd regnet som en varm medaljekandidat i den japanske hovedstad.

Den 21-årige Tobias Thorning Jørgensen, der har muskelsvind, red et fremragende gennemløb i Grad III og sprang med scoren 78,9 ind på en foreløbig førsteplads i konkurrencen.

Derefter kunne han blot vente på, at den resterende del af feltet gennemførte, og ingen kunne true danskeren.

- Da jeg var færdig og så mine procenter, var jeg ikke i tvivl, fordi mine to største konkurrenter havde redet, siger den danske guldvinder.

Danmark er allerede sikret mindst en medalje mere ved PL, da bordtennisspilleren Peter Rosenmeier fredag avancerede til semifinalen og dermed er sikret mindst bronze i Tokyo, men han sigter også efter guld.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) er rejst til PL med en ambition om at vinde fem til syv medaljer. I Rio i 2016 blev det til syv medaljer.