Curling (Danmark)

Den danske OL-delegation består af fem aktive, der alle deltager i kvindernes curling-turnering. Værd at bemærke er det, at netop curling-kvinderne har hentet historiens eneste danske medalje ved et vinter-OL. Det skete i 1998 i Nagano, hvor det blev til sølv.

Skipper Dorthe Holm var med på det legendariske hold i Nagano, og hun er den eneste fra dengang, der er med endnu. Meget naturligt er hun derfor også fanebærer, når den danske delegation går ind ved åbningsceremonien.

Foruden OL-deltagelsen i Nagano var hun med i Albertville fire år senere. Her blev det dog ikke til nogen dansk medalje, men ved EM i 2005 var hun med på holdet, der vandt bronze til Danmark

Dorte Holm er 33 år og spiller for Hvidovre Curling Club.

Viceskipper Denise Dupont var også med, da Danmark vandt EM-bronze, men ellers har den 21-årige spiller fra Tårnby Curling Klub ingen internationale medaljer på sit CV.

Malene Krause er Etter og holdets alderspræsident med 43 år. Hun har erfaring fra vinter-OL i Calgary i 1988, i Albertvill 1992 og i Salt Lake city 2002, men var altså ikke med, da Danmark vandt i Nagano.

Krause spiller som Dorthe Holm i Hvidovre Curling Club, og hun har spillet curling siden 1979.

Toer Lene Nielsen blev født syv år efter Krauses første sten var sluppet og hendes første kost havde fejet. De to kender hinanden fra Hvidovre Curling Club.

Lene Nielsen har international erfaring på ungdomsniveau, hvor hun har været med ved en række konkurrencer. Hendes bedste seniorresultat var sammen med det nuværende hold, hvor hun var med til at vinde bronze. På ungdomsniveau har hun vundet sølv ved ungdoms-OL i Schweiz.

21-årige Maria Poulsen fra Hvidovre Curling Club er holdets 5. spiller. Hun har været med Denise Dupont og resten af Team Dupont til en række internationale mesterskaber, men EM-bronze i 2005 var karrierens sportslige højdepunkt indtil videre.