HĂĄndbold

HĂĄndbold kort fortalt

HĂĄndbold er et boldspil, hvor to hold á syv spillere kæmper om at kaste en bold flest gange i modstanderens mĂĄl i løbet af to halvlege pĂĄ 30 minutter. Der spilles pĂĄ en indendørs bane pĂĄ 40x20 meter, og hvert hold bestĂĄr af en mĂĄlmand, der i mĂĄlfeltet mĂĄ røre bolden med alle dele af kroppen, samt seks markspillere. 

I løbet af kampen kaster spillerne bolden til hinanden for endeligt at forsøge at kaste bolden i modstanderens mĂĄl med et kast udenfor modstandernes mĂĄlfelt. Bolden mĂĄ maksimalt holdes i tre sekunder af en spiller, før den skal spilles videre. Spillerne mĂĄ kun tage tre skridt, efter de har modtaget bolden. Hvis spilleren dribler og derefter holder bolden med hænderne igen, mĂĄ spilleren ogsĂĄ kun tage tre skridt. 

I håndbold kan der dømmes frikast og straffekast ved forskellige forseelser, som vurderes af en dommer. Ved grove forseelser kan spillerne modtage et gult kort og ved efterfølgende grove forseelser tildeles spilleren 2 minutter uden for banen. Ved tre gule kort (eller en meget grov forseelse) gives et rødt kort, og spilleren diskvalificeres i kampen.

Kampene spilles uden forlænget spilletid, og holdet med flest mĂĄl efter de i alt 60 minutters spilletid har vundet. Dog bliver forlænget spilletid og eventuelt straffekastafgørelse taget i brug, nĂĄr der er tale om finalerunderne, hvor en vinder skal findes efter hver kamp. 

Kilde: ol2016.dif.dk

Discipliner