Ridning

Ridning kort fortalt

Ridekonkurrencerne ved OL inkluderer tre discipliner – dressur, springning og military. Det er den eneste idrætsgren ved OL, hvor mænd og kvinder konkurrerer på lige fod og den eneste, hvor mennesker og dyr konkurrerer sammen.

I dressur udfører hest og rytter de sværeste øvelser kædet sammen ved visning af hestens tre naturlige gangarter (skridt, trav og galop). Hestenes og rytternes øvelser bliver bedømt af et panel af fem dommere, som giver point fra 0 (dårligst) til 10 (bedst), og den samlede score beregnes på baggrund af alle dommernes point. Vinderen er den rytter med det højeste pointantal. 

I spring-disciplinen rider atleterne rundt på en lille bane med 12 til 14 forhindringer, der skal forceres ved, at hest og rytter springer over. Forhindringerne er op til to meter og kræver mange retningsskift og accelerationer af hesten. Turen rundt på banen skal optimalt set foregå inden for den tilladte tid, mens hesten kommer fejlfrit over samtlige forhindringer. Den rytter og hest med færrest fejlpoint vinder. 

Military er tredelt og indeholder dressur, ridebanespringning og udholdenhed.

    Kilde: ol2016.dif.dk og Wikipedia

    Discipliner