Synkronsvømning

Synkronsvømning kort fortalt

Synkronsvømning kombinerer ynde, styrke, kontrol, smidighed og kondition som en dans i vandet med en del gymnastiske elementer. 

Der konkurreres i synkronsvømning i tre discipliner: solo, duet og hold (4-8 svømmere). Solo stiller de største krav til svømmerens evne til at udnytte musikken og bruge teknikkerne. Duet er den mest udbredte disciplin og svømmes af 2 svømmere. Hold-disciplinen giver mange muligheder for kreativitet.

Konkurrencer består af en teknisk og en fri del. Den tekniske del er enten obligatoriske øvelser eller et teknisk musikprogram. De obligatoriske øvelser er en række positioner og bevægelser sat sammen på mange forskellige måder og i mange forskellige sværhedsgrader. De udvalgte øvelser udføres af svømmerne en af gangen. Der laves fire øvelser. Et teknisk musikprogram minder meget om skøjteløb. Der er et antal elementer, der skal være indeholdt i et vist tidsrum og en vis rækkefølge. Musikken bestemmer svømmeren selv.

Et frit musikprogram er den anden halvdel af alle konkurrencer. Her kan svømmerne indenfor et fastsat tidsrum selv bestemme musik og bevægelser.

Kilde: Wikipedia

 

Discipliner