Tennis

Tennis kort fortalt

En tenniskamp spilles bedst af enten tre eller fem sæt. Et sæt er opdelt i partier, og for at vinde et sæt skal man have vundet minimum seks partier med to overskydende point i forhold til modstanderen. I en tenniskamp gives der efter hver spillet bold point til vinderen. Når en spiller har mindst fire point (med to overskydende), har han vundet et parti. Pointene angives i tennis som 15, 30, 40 og parti. Hvis begge sider vinder tre bolde hver, står det 40/40 (udtrykt på dansk "lige" og internationalt "deuce"), og partiet fortsætter, til den ene side har vundet to bolde mere end modstanderen. 

For at begrænse kamplængden er tiebreak indført. Tiebreak spilles ved stillingen 6-6 i et sæt. Den spiller, som først vinder sammenlagt syv bolde (med et forspring på to), vinder tiebreaken og dermed sættet 7-6. 

En bold tabes, hvis den enten rører en spillers egen banehalvdel mere end én gang, hvis den går i nettet, eller hvis den rammer udenfor modstanderens bag- eller sidelinjer. Linjerne hører med til banen. 

Kilde: ol2016.dif.dk

Discipliner