Vandpolo

Vandpolo kort fortalt

Vandpolo minder i opbygning meget om håndbold hvor to hold spiller mod hinanden, og det gælder om at få bolden i modstanderens mål. Hvert hold består af en målmand og seks markspillere.

En kamp bestĂĄr af fire perioder af 8 min. effektiv spilletid. Der er to min. pause mellem 1. og 2. samt mellem 3 og 4 periode. Mellem 2. og 3. periode er der 5 minutters pause.

Spillet sættes i gang med en sprint, hvor hvert hold starter ved sin egen mållinje. På dommerens signal svømmer spillerne efter bolden der flyder i midten af bassinet.

Et angreb må max. varer 30 sek. hvorefter der skal afsluttes. Der dømmes offside, hvis en spiller svømmer ind i to m zonen uden at bolden er foran spilleren.

Det er ikke tilladt at holde bolden med begge hænder, holde bolden under vand eller angribe spillere der ikke har bolden, hvilket udløser frikast til det modsatte hold. Ved særligt grove eller forsætlige fejl gives der personlig fejl og udvisning i 20 sek. Ved tre personlige fejl må spilleren ikke deltage i kampen mere.

Holdene spiller med en stopper, en 2-meter, to backs og to vinger pĂĄ hvert hold.

Vandpolo har været pĂĄ OL-programmet siden 1900 - dog ikke med ved mellemlegene i 1906. Danmark har aldrig deltaget i vandpolo ved OL.

Kilde: Wikipedia

Discipliner