Rio 2016

Før OL-premiere: Dansk medaljevinder leder efter formen

Roeren Fie Udby Erichsen har haft en sløj optakt til OL og er usikker på sit niveau før lørdagens premiere.

Hun var en af de største danske succeshistorier ved OL for fire år siden, men når Fie Udby Erichsen på lørdag eftermiddag tager sine første åretag i Rio, har roeren ikke den samme selvsikre mavefornemmelse.

Sølvvinderen fra 2012 har haft en temmelig blandet optakt, hvor en skade, en operation og et dårlig timet sygdomsanfald har betydet, at hun nu er i kapløb med tiden.

- Inden OL i 2012 havde jeg to år, hvor jeg var skadefri, og hvor jeg kunne træne 100 procent. Min optakt denne gang har slet ikke været på samme niveau, siger Fie Udby Erichsen.

- Jeg har en anden følelse i kroppen. Desværre. Der har simpelthen været for mange ting i vejen, forklarer hun.

Sidste efterår lod hun sig operere for et såkaldt kompartmentsyndrom, som gjorde, at musklerne i underarmene blev for store i forhold til den hinde, der omgav dem.

Operationen har reduceret smerterne, men Fie Udby Erichsen har alligevel haft svært at få fart i singlesculleren i det nye år, og den 31-årige roer blev kvalificeret på alleryderste mandat til legene i Rio.

For at understrege den lidt mislykkede optakt blev hun syg, netop som hun skulle afsted til den sidste træningslejr i Østrig midt i juli.

- Jeg er under tidspres i modsætning til i London, hvor jeg havde følelsen af, at jeg havde masser af tid.

- Jeg er en smule irriteret over det, for når man har haft fire år, burde man ikke være i tidsnød. Men der er bare nogle ting, man ikke kan tage højde for, siger Fie Udby Erichsen.

- Det kan vende på en tallerken. Jeg har jo en fart, jeg kan ro med, og så snart, jeg finder den igen, så vender optimismen også tilbage, siger Fie Udby Erichsen.

Hobro-roeren skal ro sit indledende heat 14.40 dansk tid.