Rio 2016

DIF-formand: Bronzemedaljen er stort for dansk rosport

I Danmarks Idrætsforbund var det en overraskelse, at Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen vandt bronze.

I Danmarks Idrætsforbund var det en overraskelse, at Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen vandt bronze.

Niels Nygaard, som er formand i Danmarks Idrætsforbund, er yderst tilfreds med den tredje danske OL-medalje, der kom i hus fredag i Rio.

Det var dametoeren uden styrmand i roning med Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen, som tog bronze.

- Det er to unge piger, som er fantastisk stærke og har en fantastisk indstilling. Det er nogle, som vi forhåbentlig får set i mange år i fremtiden, siger Niels Nygaard.

Han sammenligner OL-debutanternes bronzemedalje med Fie Udby Erichsens sølvmedalje i London for fire år siden.

- Ligesom Fie lavede en sensation ved OL i London, så har de to piger gjort det her i Rio. Så det er stort for danske rosport og stort for Danmark, at det lykkedes på denne måde, siger Nygaard.

Med Danmarks tredje medalje er målsætning om ti medaljer kommet lidt tættere på.

- Nu fik vi også en medalje torsdag, så vi er godt med. I forhold til hvad vi havde regnet med i den første uge, så er vi allerede næsten ved at være der.

- Normalt vinder vi de fleste medaljer i den anden uge. Så det at være tæt på halvvejs, inden ugen er omme, det er flot, siger Nygaard.

Frank Jensen, der er formand i Team Danmark, er også imponeret over de unge talenter i dametoeren. 

- Det viser noget om, hvor stærk rosporten er i Danmark. Guldfireren er blevet et ikon for dansk eliteidræt, og vi er i Team Danmark super stolte over, at debutanter som Lærke og Anne ved deres første OL får en bronzemedalje.

- Derfor glæder vi os til at følge dem i de kommende år frem mod OL i Tokyo i 2020. Rosporten i Danmark skal vi holde fast i, fordi vi har en position internationalt, som er helt unik, siger Frank Jensen.