Rio 2016

Overlykkelige danske bronzevindere: Vildt at vi bare kom med til OL

Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen var garant for en gedigen sensation, da roerne vandt OL-bronze i toer uden styrmand.

Danmarks tredje OL-medalje blev fredag sikret, da roerne Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen vandt bronze i toer uden styrmand.

Medaljen bliver betragtet som en sensation fra duoen, der ikke har haft lang tid sammen i båden.

- Da vi satte os i båden for halvandet år siden, ville det være vildt, hvis vi bare kom med til OL. Så kom vi med og blev nummer fire ved VM sidste år, og nu står vi mied en bronzemedalje. Det er bare så vanvittigt sindssygt, siger Lærke Berg Rasmussen til TV 2 SPORT.

I interviewet, som du kan se over artiklen, ser man to overlykkelige roere, der i ren begejstring taler i munden på hinanden.

Den danske duo sad med fremme hele vejen, og det lignede et godt stykke tid sølv. Både efter 1.000 meter og 1.500 lå duoen nummer to, men på de sidste 500 meter blev de overhalet af New Zealand.

- Vi går bare så kolde de sidste ti tag. Det var som at rykke mod en sten, siger Lærke Berg Rasmussen til TV 2 SPORT.

Storbritannien vandt suverænt guld.

Danskerne fik ellers en dårlig forberedelse på finalen, men det var måske - med et smil på læben - med til at sikre den gode præstation.

- Vores opvarmning gik eddermame dårligt. Der var så mange dønninger fra motorbåde, der kørte frem og tilbage, så jeg tænkte, at vi ikke har god fart, siger Lærke Berg Rasmussen.

- Opskriften på et godt løb er, at vi laver en dårlig opvarmning, siger Anne Dsane Andersen.

Det var altså Danmark tredje medalje ved OL.

Forinden havde cykelrytteren Jakob Fuglsang og Guldfireren sikret sig sølv.