Rio 2016

Irske brødre tager internettet med storm efter forrygende interview

Gary og Paul O'Donovans interview med hjemlandets tv-station har udviklet sig til en internetsensation. JEFF PACHOUD / Scanpix Denmark

Gary og Paul O'Donovan går deres sejrsgang på verdens vide web efter deres interview med irsk fjernsyn efter OL-sølvmedaljer i letvægtsdobbeltsculler.

Umiddelbare og spontane. Sådan kan svarene fra de irske O'Donovan-brødre vel bedst beskrives.

Efter de fredag roede sølvmedaljer hjem til Irland i mændenes letvægtsdobbeltsculler, var de direkte igennem til hjemmestudiet i Dublin på irsk national-tv RTE.

Og det interview, det gik hen og udviklede sig smålegendarisk. Se det hele gå op i en højere enhed i videoen herunder:

Én ting er deres underspillede humor indlejret i små guldkorn af svar på interviewerens spørgsmål. Noget andet er deres helt forrygende sydvestirske Cork-dialekt.

For det første lægger den ene O'Donovan ud med et stykke irsk slang.

- What's the craic?

Kan vel bedst oversættes som "hvad er der los?" eller "hvad går sladderen på?".

Det følges op af den anden O'Donovan-bror, der straks giver sig ud i en forklaring om, at baggrunden altså er ægte nok - de står faktisk i Rio.

Brødrene på 22 og 23 år fra Skibbereen begynder derefter at fortælle, hvordan det har været nødt til at drikke 10 liter vand for at kunne producere en urinprøve til dopingkontrol, og at de er kede af at gå glip af OL-festen, der foregår hjemme i Irland som følge af deres sølvmedalje.

Internettet har reageret prompte med masser af kærlighed til de to irske brødre. Deres interview er således blevet delt af mange på både facebook og twitter. På RTE's facebookside er videoen indtil videre blevet set af 4,2 millioner brugere, har fået 55 tusinde likes og næsten 40 tusinde delinger.

På twitter reagerer folk med begejstring.