Roning

Guldfirerens træner siger stop

Den traditionelt succesrige letvægtsfirers træner, Bent Fransson, går på pension.

Dansk idræts mest succesrige kvartet skal have ny træner.

Det står klart efter, at Bent Fransson, der er træner for letvægtsfireren - populært kaldet guldfireren, har besluttet at indstille karrieren. Den 65-årige træner trækker sig tilbage i slutningen af året for i stedet at gå på pension. Det skriver Dansk Forening for Rosport i en pressemeddelelse.

- Det har været meget vemodigt at tage den beslutning, fordi det har været en helt igennem sublim tid, hvor jeg har haft æren af at komme helt tæt på nogle fantastiske atleter og mennesker. Men det dræner også meget at skulle være afsted på de langvarige rejser, så derfor ønsker jeg nu at tilbringe hovedparten af min tid i Svendborg og samtidig ikke at være bundet af at skulle tilbringe en stor del af ugen i København, siger Bent Fransson.

{"metadata":{"discipline":{"uri":"roning","label":"Roning"},"danes":"1","published":1470928631592}}

Fynboen har stået i spidsen for den succesrige båd siden 2008, og han kan dermed se tilbage på en tid med masser af medaljer og en periode, hvor det i stort omfang lykkedes at følge op på tidligere tiders store resultater med båden.

Under Bent Franssons ledelse vandt letvægtsfireren guld ved OL i 2008, bronze i 2012 og sølv i 2016. Desuden vandt båden guld ved både EM og VM i 2013 og 2014. Det var medvirkende til, at Fransson i 2014 blev kåret som årets bedste træner af det Internationale Roforbund, FISA.

Som aktiv var han blandt andet med på den letvægtsotter, der vandt VM-guld i München i 1981, men OL-guldet som træner var større, mener han. 

- OL er højdepunktet i roning, og det er det, vi alle arbejder for. Så det har været en enorm tilfredsstillelse, at de mandskaber, jeg har haft ansvaret for, har præsteret så fantastisk ved OL, siger Bent Fransson.

I dansk roning peger man på, at den afgående træner har betydet ganske meget for sporten og de resultater, der er blevet skabt.

- Det er meget vemodigt at tage afsked med ham. Han har haft en enorm betydning for dansk roning. Han har haft en unik evne til at skabe en positiv dialog om, hvordan man bedst løfter store projekter sammen. Han har stillet store krav til sine roere, og det har også gjort, at de er kommet så langt, siger roforeningens sportschef Lars Christensen.