Færøsk muskelbundt smadrer dansk rekord for tredje år i træk

Med tiden 5:49.20 forbedrede færøske Sverri Sandberg Nielsen sin egen danske rekord i ergometerroning.

Mens han på vandet har sit store gennembrud til gode, har 23-årige Sverri Sandberg Nielsen ingen problemer med at vinde, når der skal roes indenfor.

Ved søndagens DM i ergometerroning vandt muskelbundtet fra Færøerne guld for tredje år i træk i disciplinen 2.000 meter tungvægt - og for tredje år i træk smadrede han den danske rekord.

- Det gik lige efter planen, så det er dejligt; ikke nogen overraskelser. Det er ikke så hurtigt som min bedste tid til træning, men det er den hurtigste officielle danske tid, siger han til TV 2 SPORT.

I 2015 roede han i tiden 5:53.20. Året efter blev rekord forbedret til 5:51.6, og nu nappede han igen to sekunder af tiden, så den danske rekord nu lyder på 5:49.20.

- Det er altid sjovt at være den hurtigste af alle, så man går benhårdt efter at være den stærkeste. Det er altid et godt kort at have, så det er også vigtigt.

Færingen var mindre end et sekund fra at kvalificere sig til de olympiske lege i Rio i tungvægts-singlesculler.

Så selvom han er suveræn, når der skal roes indendørs, er det ikke helt så simpelt ude på vandet.

- Jo mere tryk, jo hurtigere kan båden flytte sig, så det er altid godt at have noget ekstra i tanken. Men der skal masser teknik til. Jeg kan ligge og trykke lige så hårdt, jeg vil, men hvis jeg ikke har båden med mig, er det ligemeget. Det er et skridt på vejen.