Roning

Kronprinsen er Guldfirerens spinkle håb: Derfor kan han redde dem

Det ser mere end almindeligt sort ud for Guldfirerens fremtid, men der er dog et spinkelt håb, lyder det fra ekspert

Den danske Guldfirer fik lørdag morgen et dødskys fra det internationale rofobund (Fisa).

Med stemmerne 94 for og 67 imod vandt Fisas forslag om at fjerne letvægtsfireren fra ol-programmet, og dermed vil Fisa foreslå Den Internationale Olympiske Komité (IOC) at fjerne mændenes letvægtsfirer fra OL-programmet.

TV 2 SPORTs roekspert, Thor Kristensen, er langt fra imponeret over den beslutning.

- Jeg synes virkelig, at det er en håbløs beslutning. Letvægtssporten var repræsentant for en bredde i rosporten, hvorimod at det kun er ganske få nationer, der kan kæmpe med i de tunge klasser, siger han til TV 2 SPORT.

Kronprisen kan hjælpe

Selvom det altså ser ud til, at Danmark må vinke farvel til en nærmest sikker ol-medalje, så kan der faktisk være et lille håb. Dog et meget lille et af slagen. Et håb, der blandt andet knytter sig til de danske IOC-medlemmer – Kronprins Frederik og Poul-Erik Høyer.

-Det er ene og alene IOC, der kan hjælpe os nu.  Hvilket vil sige, at det er højest sandsynligt skal være Kronprinsen eller Poul-Erik Høyer, der kan hjælpe Danmark, fortæller Thor Kristensen og uddyber.

- Det, som Fisas præsident Jean-Christoph Rolland har sagt, er, at IOC ikke støtter letvægtsroning på det olympiske program, fordi IOC vil have denne her kønsmæssige lige fordeling.  Men vi har ikke set på skrift fra IOC, at det skulle være tilfældet.

- Vi har derimod et brev fra IOC, hvor de direkte skriver, at de IKKE blander sig i de her forhold. Altså hvilke klasser, der stiller op og hvilke køn, siger Thor Kristensen til TV 2 SPORT.

Selv hvis Kronprisen eller Poul Erik Høyer skulle få nogle konkrete informationer fra IOC om, hvorvidt de støtter Fisa forslag eller ej, så tvivler Thor Kristensen dog på, at det er nok til at få omstødt beslutningen, men han håber dog til det sidste.

- Hvis Fisas påstand viser sig at være forkert, så kan dansk roning forsøge at stille mistillidsvotum til præsidenten og derfor måske omstøde beslutningen. Det er vores sidste spinkle håb for at beholde letvægtsfireren på ol-programmet, siger han til TV 2 SPORT.