Roning

Watt-monster drømmer om dansk OL-guld

Sverri Nielsen satte for nylig rekord hos Team Danmark i flest producerede watt-tal. Nu drømmer han om OL-guld i Tokyo om tre år.

Selvom han er færing, er det Danmark, der får gevinsten af Sverri Nielsen store kræfter ved konkurrencer.

Den 23-årige roer har allerede vist, at han kan skabe enorme watt-tal på en romaskine. Fremover skal det også give resultater på vandet.

- Jeg skal ro bedre, være mere effektiv og flytte båden med mindre power, siger han til TV 2 SPORT og fortæller, at drømmen er OL-guld i Tokyo.

I første omgang kræver det dog, at han kvalificerer sig til OL, som afholdes om tre år. Noget som hans træner, Brian Richardson, bestemt regner med kommer til at ske.

- Gør han det, og det tror jeg han gør, så vil en medalje eller lignende toppræstation være inden for rækkevidde, lyder den optimistiske melding fra træneren.

Sverri Nielsen slår personlig rekord Video: Christian Kjær

Kan slå watt-rekorden igen

Sverri Nielsen har skabt opmærksomhed om sig selv, efter han i sidste uge slog Team Danmarks watt-rekord.

Over en periode på seks minutter ydede han i snit 537 watt. Hvilket vil svare til 53 LED-pærer á 10 watt, tre normale stavblendere eller fire 42'' fladskærmsfjernsyn.

Det kan lyde imponerende, men der er mere at give af, mener færingen.

- Jeg kan helt sikkert trykke mere på maskinen. Jeg er stadig kun 23 år, siger Nielsen, som i lang tid har vist, hans fysik har været noget helt specielt.

- Der gik kun nogle få måneder, før jeg var den hurtigste i vores klub, selvom jeg dengang kun var 15 år gammel.

Team Danmarks sportsfysiolog for roning, Peter Møller Christensen, er heller ikke i tvivl om, at Sverri Nielsens watt-tal er skræmmende gode.

- Det, der er det ekstraordinære ved ham, er, at han kan producere utroligt mange watt i de her seks minutter. Det er det højeste, vi har set herhjemme i Team Danmark-regi. Jeg tror, at en almindelig mand på omkring 80 kilo vil kunne lave omtrent det halve. Altså skal der to mand til en Sverri.

Der er tidligere blevet lavet forsøg med sportsudøvere og el-maskiner. Den tyske banerytter Robert Förstemann har blandt andet skulle levere strøm til en brødrister, så han kunne riste et stykke brød.