Roning

Rygproblemer ødelægger danskers VM-medaljehåb

Fie Udby Erichsen under OL i Rio sidste år. CARLOS BARRIA / Scanpix Denmark

Et hold i ryggen har sat Fie Udby Erichsen så meget tilbage i VM-forberedelserne, at hun afliver medaljehåbet.

De danske drømme om at få medaljer med hjem fra VM i roning har lidt et knæk, da en af de største medaljekandidater, Fie Udby Erichsen i singlesculler, har fået ødelagt sine forberedelser.

For små tre uger siden rejste de danske roere på træningslejr i Clermont i Florida for at pudse VM-formen af, men det blev slet ikke som håbet for Fie Udby Erichsen.

En uges tid inden afrejse fik hun et alvorligt hold i ryggen, som ødelagde forberedelserne, og derfor aflyser hun ambitionen om en VM-medalje.

- Jeg skal være glad, hvis jeg kommer i en semifinale, og det er det, der er udgangspunktet, siger Fie Udby Erichsen.

- Det er selvfølgelig sindssygt ærgerligt, fordi jeg følte, at formen var så god, at en finaleplads ville have været inden for rækkevidde. Og i en finale ville alt kunne ske.

Udby Erichsen var også med ved OL i Rio sidste sommer, hvor tekniske problemer ødelagde chancen for en finaleplads.

Danmark kommer til VM med et ungt og uerfarent hold. Guldfireren samt duoen med Rasmus Quist og Mads Rasmussen er blandt andre stoppet.

Alligevel er den danske sportschef Finn Trærup-Hansen nogenlunde fortrøstningsfuld forud for VM.

- Dansk roning tager naturligvis til VM med en målsætning om at hente en eller flere medaljer med hjem til Danmark, siger sportschefen.

- Vi deltager med et hold uden den samme mesterskabsrutine i bagagen, som almindeligvis kendetegner VM-mandskaber. Cirka halvdelen af holdet har ikke været til et VM før, og kun tre roere har OL-erfaring.

VM indledes søndag i Sarasota, Florida.