Roning

Guldfirerens arvtager er overraskende i VM-finalen

To ud af tre danske både roede sig torsdag i finalen ved VM, som afholdes i USA.

Se VM i roning på TV 2 SPORT

Danmark har mulighed for at vinde to medaljer ved VM i roning, idet to ud af de tre danske både roede sig videre fra semifinalerne torsdag aften.

Den første båd til at booke billet til finalen var fireren uden styrmand, der er den nye satsning, efter at 'Guldfireren' - lætvægtfireren - er røget af OL-programmet.

Joachim Sutton, Tøger Berg Rasmussen, Tobias Kempf og Steffen Bonde blev nummer to i deres semifinale. I modsætning til forgængerne i guldfireren, der stillede op i letvægtsklassen, skal danskerne i den almindelige firer uden styrmand ikke leve op til noget vægtkrav.

- Det er virkelig, virkelig stærkt. De har roet sig helt ud i dag, siger TV 2 SPORT's ekspertkommentator Thor Kristensen.

Han er dybt imponeret finalepladsen for den relativt nye konstellation.

- De har ikke haft tid til samroning. Nogle er blevet omskolet fra letvægtsklassen, og vi har hevet en fyr hjem fra USA (Joachim Sutton, red.), der har roet på højt plan, men ikke har kunnet være en del af landsholdet. Det er overraskende, at vi har en dansk firer i finalen.

Steffen Bonde var en del af 'guldfireren', som blev opløst, da letvægtsfireren blev pillet af OL-programmet.

Før i tiden blev der aldrig satset på de tunge vægtklasser, men med letvægtsfirerens exit fra OL-programmet, som blev officiel i februar, blev der altså prioriteret om.

Senere på aftenen sikrede Juliane Elander og Aja Runge Holmegaard også en plads i finalen. I kvindernes dobbeltsculler blev de nummer tre i semifinalen efter Polen og New Zealand.

Den danske dobbeltsculler med Juliane Elander og Aja Runge Holmegaard roede sig torsdag i VM-finalen. Video: Bo Bentsen

- Danmark sparker røv til det her VM. De har talt sig selv så meget ned, og typisk dansk går det megagodt, siger Thor Kristensen.

Knap så godt gik det for mændenes dobbeltsculler, hvor Mathias Larsen og Emil Espensen ikke kom videre fra semifinalen.

Se mere VM-roning på TV 2 SPORT fredag fra klokken 16:55.